Artikel top billede

HP: Det er svært at beslutte webOS' fremtid

Hewlett-Packard vil mane enhver tvivl i jorden, når det gælder den store forvirring om, hvorvidt webOS skal leve eller dø.

Computerworld News Service: Hewlett-Packards nyligt udpegede topchef, Meg Whitman, oplyser, at fremtiden for det kuldsejlede mobilstyresystem webOS, som selskabet købte sammen med Palm i 2010, vil blive besluttet inden for to uger.

Whitman siger til den franske avis Le Figaro:

"Vi vil sandsynligvis offentliggøre vores beslutning inden for de næste to uger. Dette er ikke nogen let beslutning, da fremtiden for 600 medarbejdere afhænger af den. Vi har brug for et andet styresystem."

I august offentliggjorde HP, at selskabet droppede den videre udvikling af webOS.

Samtidig opkøbte HP det engelske softwarefirma Autonomy.

Selskabet nedsatte efterfølgende prisen på HP TouchPad fra 3.500 kroner til blot 800 kroner, hvilket gjorde tablet-pc'en til en øjeblikkelig salgssucces.

Spørgsmålet er nu, om HP vil frasælge webOS, beholde software og licensere den til andre producenter, der ønsker at producere deres egne enheder eller helt lukke og slukke for platformen.

En artikel i onlinemagasinet VentureBeat hævdede i forrige uge, at HP bejler til både Intel og Qualcomm om at købe divisionen under det vilkår, at køberen licenserer webOS tilbage til HP til brug i printere.

I artiklen henvises der til "en kilde med viden om forhandlingerne."

Samtidig er Whitmans kommentar om, at HP har brug for et andet styresystem, årsag til en vis spekulation i branchen.

Partnerskab med Microsoft

Selskabet har indgået partnerskab med Microsoft om at lægge Windows 8 på sin kommende tablet-pc, Slate 2, så det er muligt, at det styresystem, Whitman henviser til, nærmere vil være til servermarkedet til store virksomheder.

I interviewet med Le Figaro bemærker Whitman desuden, at det er muligt, at Apple til næste år overhaler HP som verdens største pc-producent.

"Jeg tror, det er muligt, hvis man medregner tablet-pc'er," påpeger hun.

"Apple kan vise sig at overhale HP i 2012. Vi vil gå efter tronen i 2013."

Læs også:

It-giganter står i kø for at købe HP-fiasko

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere