Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

HP: Det er svært at beslutte webOS' fremtid

Hewlett-Packard vil mane enhver tvivl i jorden, når det gælder den store forvirring om, hvorvidt webOS skal leve eller dø.

Computerworld News Service: Hewlett-Packards nyligt udpegede topchef, Meg Whitman, oplyser, at fremtiden for det kuldsejlede mobilstyresystem webOS, som selskabet købte sammen med Palm i 2010, vil blive besluttet inden for to uger.

Whitman siger til den franske avis Le Figaro:

"Vi vil sandsynligvis offentliggøre vores beslutning inden for de næste to uger. Dette er ikke nogen let beslutning, da fremtiden for 600 medarbejdere afhænger af den. Vi har brug for et andet styresystem."

I august offentliggjorde HP, at selskabet droppede den videre udvikling af webOS.

Samtidig opkøbte HP det engelske softwarefirma Autonomy.

Selskabet nedsatte efterfølgende prisen på HP TouchPad fra 3.500 kroner til blot 800 kroner, hvilket gjorde tablet-pc'en til en øjeblikkelig salgssucces.

Spørgsmålet er nu, om HP vil frasælge webOS, beholde software og licensere den til andre producenter, der ønsker at producere deres egne enheder eller helt lukke og slukke for platformen.

En artikel i onlinemagasinet VentureBeat hævdede i forrige uge, at HP bejler til både Intel og Qualcomm om at købe divisionen under det vilkår, at køberen licenserer webOS tilbage til HP til brug i printere.

I artiklen henvises der til "en kilde med viden om forhandlingerne."

Samtidig er Whitmans kommentar om, at HP har brug for et andet styresystem, årsag til en vis spekulation i branchen.

Partnerskab med Microsoft

Selskabet har indgået partnerskab med Microsoft om at lægge Windows 8 på sin kommende tablet-pc, Slate 2, så det er muligt, at det styresystem, Whitman henviser til, nærmere vil være til servermarkedet til store virksomheder.

I interviewet med Le Figaro bemærker Whitman desuden, at det er muligt, at Apple til næste år overhaler HP som verdens største pc-producent.

"Jeg tror, det er muligt, hvis man medregner tablet-pc'er," påpeger hun.

"Apple kan vise sig at overhale HP i 2012. Vi vil gå efter tronen i 2013."

Læs også:

It-giganter står i kø for at købe HP-fiasko

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere