Artikel top billede

It-giganter står i kø for at købe HP-fiasko

Flere store it-selskaber siges at være interesserede købere af HP's kommercielle fiasko.

Det skulle have været en konkurrent til Googles Android og Apples iOS.
 
HP's WebOS.
 
Styresystemet var installeret på HP's iPad-konkurrent TouchPad, som blot blev en parentes i it-historien. TouchPad fik mindre end to måneders levetid, da HP indstillede produktionen af den i august.
 
Nu arbejder HP på at sælge platformen og hente lidt af de tabte penge hjem igen, skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er HP's bank, Bank of America Merrill Lynch, der opfordrer it-selskabet til at gennemføre et salg.
 
Nyhedsbureauet beretter, at flere store it-koncerner skulle være interesserede i WebOS, fordi et køb af platformen også vil give køberen en lang række patenter. Lige nu huserer der en international patentkrig, hvor især Samsung og Apple bekriger hinanden.
 
De interesserede selskaber skulle være de amerikanske giganter Amazon, IBM, Intel og Oracle samt canadiske Research in Motion, der er kendt for Blackberry-mobilerne.
 
HP ønsker ikke at kommentere et aktuelt salg over for Reuters. 
 
I 2010 betalte HP 6,5 milliarder kroner for selskabet Palm, der havde udviklet platformen. Dermed fik HP fingre i den platform, der skulle installeres på koncernens tablet-computere, som blot fik 49 dage på markedet, inden de fik dødsstødet.
 
Prisen for WebOS skulle i dag ligge på nogle "hundreder af  millioner af dollar", skriver Reuters. 100 millioner dollar svarer til 541 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere