Artikel top billede

Fem grunde til at vælge Google Chrome på arbejdet

Det er tid til at overveje, hvilken browser din virksomhed er bedst tjent med.

Læs også:

Firefox får smæk - Chrome er nu næststørst i verden

Computerworld News Service: Googles browser Chrome har ifølge webanalysefirmaet StatCounter for første gang på globalt plan overhalet Firefox og er nu verdens anden mest populære browser kun bag Microsofts Internet Explorer.

Derfor er det nu på sin plads at spørge, hvad det er, der gør Chrome så populær, og om din virksomhed burde bruge Googles browser?

Google forestiller sig, at vi alle, heriblandt erhvervslivet, skal gøre alt via browseren, og arbejder på at gøre det muligt.

Selskabet udvikler samtidig styresystemet Chrome OS, som gør det muligt for Googles netbook-lignende bærbar, Chromebook, at køre på, hvad der ser ud til blot at være en browser.

Google tilføjer konstant nye funktioner, der gør selskabets browser mere sikker, hurtigere og lettere at bruge. De fleste af disse funktioner findes også i andre browsere, men det unikke ved Chrome er, at den inkorporerer dem alle sammen. Her får du de fem vigtigste grunde til, at din virksomhed bør bruge Google Chrome.

1. Sandkassen

Det såkaldte sandboxing sørger for, at det, der foregår i ét browserfaneblad, ikke kan påvirke andre faneblade, fordi hvert faneblad kører som separate processer.

Det er i praksis ligesom at have skilt de forskellige faneblade ud som individuelle programmer, der ikke kan kommunikere med hinanden. Det hjælper til at forhindre installationen af malware, hvilket er afgørende for at beskytte mod, at hackere opnår adgang til virksomhedens data. Det betyder som regel også, at faneblade, der crasher, ikke påvirker andre faneblade, hvilket kan være tidsbesparende ved at sikre mod tabt arbejde.

2. Automatisk opdatering

Ligegyldigt hvor omhyggelige programmørerne har været, så vil al software indeholde fejl, og nogle af disse fejl kan gøre softwaren usikker. For at minimere, hvor lang tid der bruges på at lukke sikkerhedshullerne, har Google sørget for, at Chrome automatisk opdaterer sig selv i baggrunden.

Det reducerer ikke alene risikoen for, at hackere udnytter et sikkerhedshul i softwaren, men giver dig de nyeste funktioner, så snart de bliver tilgængelige.

3. Sikker browsing

Internettet er et farligt sted med malware og phishing som to af de mest udbredte trusler. Google sporer websites, som mistænkes for at være farlige, og hvis du aktiverer beskyttelse mod phishing og malware, vil Chrome vise en advarselsmeddelelse, inden du besøger et mistænkeligt website.

Dette er endnu en foranstaltning, der hjælper til at forhindre, at skadelig software gør din computer sårbar for angreb udefra. Funktionen hjælper desuden til at forhindre, at virksomhedsrelaterede login-oplysninger falder i forkerte hænder.

4. Hastighed

En af Googles vigtigste målsætninger med Chrome var at forbedre browsernes hastighed, og Chrome bliver da også hele tiden hurtigere.

Mange af forbedringerne drejer sig om ydelsen af JavaScript, som driver mange af Googles services. For virksomheder, der anvender Google Apps, betyder det, at Chrome generelt vil være den hurtigste og mest pålidelige browser til arbejdsrelaterede formål.

5. Fleksibilitet

Firefox' store katalog af udvidelser er en af grundene til browserens succes. Chrome tilbyder dog også et stort antal udvidelser via Chrome Webshop.

Udvidelserne giver mulighed for at udbygge sin browsers funktionalitet. Webbaserede services fra eksempelvis Google, Evernote eller StumbleUpon anvender Chrome-udvidelser for at integrere deres websites tættere med browseren.

Muligheden for at installere, slå til og fra samt afinstallere udvidelser af Chrome uden at skulle genstarte browseren sparer ikke alene tid, men udvidelser såsom Context gør dig også i stand til at slå hele grupper af udvidelser til og fra afhængig af, hvad du har brug for på ethvert givent tidspunkt.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Firefox får smæk - Chrome er nu næststørst i verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere