Artikel top billede

Ny tendens: Dit firma skal have en intern app store

It-afdelingen skal kunne tilbyde medarbejderne forretnings-apps til smartphones og tablet-pc'er fra interne app stores. Se, hvordan det kan fungere i praksis.

Læs også:

Så nemt er det at udvikle den perfekte app

CIO: Sådan bliver du effektiv med apps på din mobil

Vi kender det allerede fra Android Market, Apple App Store og Windows Phone Marketplace.

De mobile markedspladser gør det nemt og populært at installere og opdatere applikationer på smartphones og tablet-pc'er og øger dermed anvendelses-mulighederne markant.

Skal man tro analytikerne, vil mange virksomheder nu bygge videre på idéen ved at skabe deres egne markedspladser, hvorfra it-afdelingen kan distribuere forretnings-apps til medarbejderne.

Medarbejderne skal simpelthen have adgang til et service-katalog med apps, de selv kan vælge til og fra efter behov.

Her er forventningerne

I Gartners liste over de 10 teknologier, der ventes at blive afgørende for it-chefen i 2012, finder man også punktet "app stores og markedspladser."

"Med app stores for virksomheder, skifter it-afdelingens rolle sig fra at være en central planlægger til at være en markeds-manager, der hjælper med governance og gebyr-services til brugere og potentielt også et økosystem, der kan hjælpe iværksættere," lyder det fra Gartner.

På samme måde har analysefirmaet Forrester tidligere vurderet, at "10 procent af de store virksomheder i 2011 vil åbne private app stores, der simplificerer virksomhedernes distribution af mobile virksomheds-applikationer."

Endnu kun på vej til Danmark

Brugen af interne app stores er dog endnu kun på vej til at vinde indpas ude i virksomhederne, og det bliver formentlig også kun de helt store organisationer, der kommer til at benytte konceptet i første omgang.

"Vi kan godt se ideen, men er ikke begyndt endnu - vi tilbyder pt. kun en app til mail/kalender til internt brug til Android, iPhones og iPads," skriver Danske Banks CIO Peter Schleidt i en mail til Computerworld.

I den danske folkeskole overvejer man også konceptet. For nylig kunne man i et udkast til en ny digitaliserings-strategi læse, at man overvejer en app store.

"Det vil sige en slags "app store", som man kender det fra indkøb af musik og software på nettet, hvor brugerne også kan dele erfaringer og bedømmelser med hinanden," lød beskrivelsen, der ikke afslører, hvilken type enheder app storen skal kunne bruges på.

Her bruger man det allerede

Der er dog meget, der taler for, at de private app stores til smartphones og tablets ikke bare er varm luft.

En hel del danske virksomheder er nu begyndt at udrulle forretningskritiske apps på medarbejdernes mobile gadgets .

I takt med at nye forretnings-apps kommer til, og udbredelsen stiger, vil man få en udfordring med udrulningen og opdateringen af applikationerne.

Hos IBM har man for at kunne udbyde mobil-løsninger til en stor del af de 426.000 medarbejdere udviklet den interne app store WhirlWind.

CTO Bill Bodin fra IBM har tidligere fortalt til Computerworlds amerikanske søstermedie, at WhirlWind indeholder omkring 400 tredjeparts-apps, der er godkendt til brug i IBM, ligesom der også er 100 apps, som virksomheden selv har bygget.

Et andet eksempel er den London-baserede Standard Chartered Bank, der giver de 80.000 ansatte adgang til egenudviklede forretnings-apps til iPhone og iPad via Standard Chartered App Centre.

Læs også:

Så nemt er det at udvikle den perfekte app

CIO: Sådan bliver du effektiv med apps på din mobil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere