Artikel top billede

Så længe skal vi kæmpe med harddisk-krisen

Kunderne skal nedjustere forventningerne om at kunne få de harddisk-modeller, som de ønsker.

Computerworl News ServiceHarddisk-knapheden som følge af oversvømmelserne i Thailand vil påvirke forbrugerne, systemproducenterne og erhvervslivets it-afdelinger helt ind i 2013, vurderer markedsanalyse-firmaet IDC.

"Jeg tror, at den sværeste periode bliver fra nu til og med februar næste år. Vi forventer, at situationen bliver bedre, men det vil ikke føles, som om alting er tilbage til det normale før 2013," siger analytiker John Rydning fra IDC.

Udbuddet vil ifølge Rydning øges, indtil det i andet halvår 2012 bliver muligt at imødekomme den "umiddelbare efterspørgsel," men distributionskanaler, e-handelsites med detailvarer og systemproducenterne vil fortsat føle eftervirkninger helt ind i 2013.

Lenovo: Denne model kan vi ikke levere
I sidste uge oplyste Lenovo i en e-mail sine erhvervskunder om, at selskabet var løbet tør for en række harddiske heriblandt meget populære modeller, der kører med 7.200 omdrejninger per minut (RPM).

I denne e-mail skriver en repræsentant for Lenovo, at kunder, der normalt køber systemer med 160 gigabyte 7.200 RPM-harddiske, eller en række andre drev der ikke er tilgængelige, vil være nødt til at nøjes med harddiske med andre specifikationer.

Denne repræsentant for Lenovo skriver desuden, at harddisk-leverancekæden fortsat er uafklaret, men at Lenovos chefer følger udviklingen fra dag til dag.

"I stil med hysteriet, da bankerne krakkede i 1930'erne, bliver der over hele branchen nu placeret ordrer på harddiske, der ikke kan imødekommes," påpeger repræsentanten.

"Lenovos Global Supply Chain-team offentliggør hver dag løbende opdateringer om situationen. Vi bliver alle i denne henseende nødt til at være fleksible og justere vores forventninger."

"Den konfiguration, som du er vant til, kan på nuværende tidspunkt vise sig at være ramt af denne mangelsituation, fordi vi er nødt til at tilpasse vores konfigurationer og bygge systemer med tilgængelige harddiske," står der i e-mailen.

Lenovo fortæller, at selskabet vil erstatte manglende harddiske med lignende tilgængelige produkter såsom en model med 5.400 omdrejninger per minut. Alligevel kan kunderne opleve ekstra ventetider på 45 til 60 dage, oplyses det i e-mailen.

Lenovo oplyser, at selskabets ThinkPad-bærbare mangler harddiske i modellerne 750 GB 5.400 RPM, 320 GB 5.400 RPM, 250 GB 7.200 RPM og 160 GB 7.200 RPM.

Lenovo har ikke svaret på en henvendelse om at kommentere.

"Jeg tror, at Lenovos reaktion er udtryk for, hvad vi kan forvente de næste seks måneder. Der vil være tilgængelige harddiske men ikke nødvendigvis de modeller, man gerne vil have," siger Rydning.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere