Artikel top billede

Nu skal du logge ind med NemID for at oddse

NemID og kodegeneratoren skal i fællesskab danne login-rammerne for de nye udbydere af net-spil.

NemID forbindes mest med adgang til banken eller til myndigheder som Skat eller kommune, men nu udvider DanID, der er firmaet bag NemID, på et helt nyt område.

Danskernes centraliserede login-løsning skal således styre adgangen til online-spil, fortæller Jette Knudsen, der er pressechef i DanID.

EU-kommissionen har tidligere godkendt, at spilmarkedet i Danmark liberaliseret således, at markedet bliver frit for nye udbydere af online-spil.

Det betyder nye græsgange for NemID.

"Spiludbyderne vil meget gerne bruge NemID til at verificere spillerne," lyder det fra Jette Knudsen.

NemID kan bruges til adgangskontrol hos udbyderne, så de eksempelvis kan være sikre på at dem, der spiller, er over 18 år," siger Jette Knudsen.

Spiludbydere, der anvender NemID, vil dukke op i starten af 2012.

Nøglegenerator hjælper spillere

Indførslen af de små kodegeneratorer, der kan tilkøbes som et supplement til nøglekortet udført i karton, betyder, at NemID bliver mere velegnet til funktioner, der kræver hyppig adgangskontrol, som eksempelvis net-spil.

"En spiller, der lægger væddemål ind hos en spiludbyder, skal logge på med NemID hver gang. Derved vil der opstå en gruppe højfrekvente brugere, der vil få stor glæde af nøgleløsningen," siger hun med henvisning til kodegeneratoren.

NemID har solgt 30.000 af de digitale papkort siden lanceringen mandag den 24. oktober 2011.

3,4 millioner danskere har i dag en NemID.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere