Artikel top billede

Microsoft sadler helt om med IE-opdateringerne

Googles browser, Chrome, er automatisk blevet opdateret i baggrunden siden udgivelsen i 2008. Det vil Microsoft nu kopiere i Internet Explorer.

Læs også:

Her er de mest populære browsere i Danmark

Computerworld News Service: Microsoft vil til næste år ændre i processen for opdatering af selskabets browser, Internet Explorer, så den seneste relevante version af browseren automatisk bliver sendt ud til XP, Vista og Windows 7 uden slutbrugernes godkendelse.

Browserkonkurrenten Chrome fra Google er automatisk blevet opdateret i baggrunden siden udgivelsen i 2008.

Hvad angår den generelle Windows Update-proces, så har den aktuelle installationsproces af opdateringer til Internet Explorer forvirret mange slutbrugere og har derfor gjort udbredelsen af nye versioner langsommere, forklarer Ryan Gavin, der er chef for Internet Explorer hos Microsoft.

Det vil give en større grad af sikkerhed, hvis Internet Explorer simpelthen automatisk bliver opdateret i baggrunden, påpeger han.

"Browseren er altid under angreb fra malware på mange fronter," siger Gavin. "Men det er heldigvis rimelig enkelt at opdatere browsere, og sikkerhedsanalytikerne er enige om, hvor vigtigt det er at få brugerne over på den seneste version."

Derfor er det rette vej

Microsofts plan, som træder i kraft til januar i visse dele af verden, får tilsyneladende ros fra flere sikkerhedsanalytikere.

"Samtlige sikkerhedsanalyser, jeg har læst, konkluderer, at det er en rigtig god idé med automatiske opdateringer, siger Jeremiah Grossman, der er teknologichef for og stifter af White Hat Security.

"Det er en afgørende del af sikkerhed på nettet at holde sin software opdateret - særligt browseren. Derfor er jeg glad for at høre, at Microsoft bevæger sig i retning af modellen med automatiske opdateringer, især fordi selskabets tilgang tager højde for behovet hos erhvervskunder, som stadig har brug for en mekanisme til selv at administrere softwareopdateringerne."

Microsofts nye opdateringsproces for Internet Explorer træder i kraft i januar 2012 for kunder i Australien og Brasilien. Alt efter hvordan det spænder af, har Microsoft til hensigt at skalere gradvist op i resten af verden.

Det forventes, at den automatiske opdatering kun vil ske, når der bliver en ny større version af browseren tilgængelig, hvilket sandsynligvis bliver en eller to gange om året.

Hvis man som almindelig bruger af den ene eller anden grund ikke ønsker, at Internet Explorer skal opdateres automatisk, så er det muligt at forhindre det ved hjælp af Internet Explorer 9 Blocker Toolkit, oplyser Gavin.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Her er de mest populære browsere i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere