Politisk flertal: Nu skal du overvåges mindre

Et flertal på Christiansborg kræver at få lempet overvågningen af danskerne, selv om regeringen kæmper for at beholde logningsbekendtgørelsen, som den er.

Læs også:
Revision af logningsbekendtgørelsen reddet i 12 time

Forslag: Du må ikke længere gå anonymt på nettet

Tredje gange kan åbenbart være lykkens gang.

Efter to tidligere forsøg på at kigge den omstridte logningsbekendtgørelse efter i sømmene har et flertal på Christiansborg nu besluttet sig for, at det er på tide at revidere overvågnings-bekendtgørelsen for at finde ud af, om den giver de ønskede resultater.

Det sker, efter at justitsminister Morten Bødskov (S) i dag har fremsat et lovforslag til udskydelse af revisionen af logningsbekendtgørelsen.

Begrundelsen fra Morten Bødskov for udskydelsen er - i lighed med den forrige regerings argumentationer for to andre udskydelser - at Danmark burde vente, til der kommer nye EU-direktiver, som logningsbekendtgørelsen fra 2007 er direkte født fra.

Men oppositionspartierne vil ikke længere vente på nye EU-direktiver, som er blevet lovet flere gange, men endnu ikke er blevet til noget som helst.

"Nu får vi formentlig den revision, som vi allerede for en måned siden meldte ud, at vi ønskede," forklarer Venstres retsordfører Karsten Lauritzen, selv om dagens forslag fra regeringens justitsminister kun er blevet behandlet første gang ud af tre.

Ikke samme terrorbillede mere
Hvis lovforslaget bliver nedstemt efter tredjebehandlingen, betyder det, at logningsbekendtgørelsen skal laves om.

"Det betyder, at vi får en høring i Retsudvalget til foråret med henblik på, hvad vi skal have lavet om i logningsbekendtgørelsen," forklarer Karsten Lauritzen til Computerworld.

Den nuværende logningsbekendtgørelse forpligter blandt andre teleselskaber til at overvåge danskerne på vores mobiltelefoner og pc'er, hvilket sker omkring 550 milliarder gange om året.

Det svarer til, at du i gennemsnit bliver registreret 100.000 gange om året - eller 274 gange om dagen - når du surfer rundt på nettet, sender sms'er eller taler i telefon.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.