Så ofte kigger politiet på dine lognings-data

Antallet af udleverede data til politiet og PET er vokset siden indførelsen af logningsbekendtgørelsen i 2007. Antallet med registreringer er steget med 100 milliarder.

Læs også:
Blæser til kamp: Derfor skal du overvåges mindre

Politisk flertal: Nu skal du overvåges mindre

Vidste du, at du bliver registreret 274 gange om dagen?

Det danske politi og PET har fået udleveret overvågningsdata hos teleselskaberne 4.182 gange ud af i alt 550 milliarder årlige registreringer.
 
Det viser den seneste opgørelse over de data på fastnettelefon, internetrafik, mobilbrug, IP-telefoni og e-mail, som er blevet overdraget til "de rette myndigheder" i 2010.
 
Telekommunikationsindustrien i Danmark tilføjer, at over halvdelen af registreringerne - det vil sige minimum 275 milliarder registreringer - kommer fra danskernes internettrafik, hvor politiet i 2010 har fået udleveret data i 238 tilfælde fordelt på internet-surf, IP-telefoni og e-mail-registreringer. 

Størst er andelen af udleveringen af mobildata, som ligger på 3.763 tilfælde.

Stigning i politi-udleveringerne
I forhold til de forrige år med logningsbekendtgørelsen er der i 2010 sket en samlet stigning i antallet af de gange, som politiet og PET har fået udleveret data, som teleselskaberne er forpligtede til at logge og lagre i 12 måneder.
 
I 2009 lå tallet på i alt 3.948 udleveringer, mens antallet af udleverede datasæt til myndighederne i 2008 lå nede på 3.452.
Dertil kommer en række udleveringer af data til ordensmagten, som har ligget hos teleselskaberne i mere end de tilladte 12 måneder. Disse forsinkede udleveringer er faldet i 2010 sammenlignet med tallene fra 2009.
 
Selv om logningsbekendtgørelsen i efteråret 2007 officielt blev indført for at bekæmpe terror, angiver tallene dog ikke, hvad politiet har fået udleveret teleselskabernes oplysninger om danskerne til.
 
Har kostet en halv milliard
Danmark er forpligtet til at indberette tallene til EU, fordi vores omstridte logningsbekendtgørelse er en fordanskning af EU's logningsdirektiv.
 
EU bruger således nationalstaternes tal for udlevering af datasæt til politimyndighederne for at se, hvor effektiv logningsdirektivet er.
 
Telekommunikationsindustrien i Danmark mener, at den danske udmøntning af logningsdirektivet - det vil sige logningsbekendtgørelsen - har kostet 200 millioner kroner i opstartsudgifter, mens teleindustrien årligt poster omkring 50 millioner kroner i driften til at logge de milliardvis af teledata.
 
Dertil kommer, at hotel- og restaurantionsbranchen har måttet slippe et to eller trecifret millionbeløb for at kunne logge internettrafik og telefondata.
 
Samlet set lyder den kontante regning siden indførelsen af logningsbekendtgørelsen altså i omegnen af en halv milliard kroner.

Læs også:
[b][b]Blæser til kamp: Derfor skal du overvåges mindre
[/b]
 
[/b]Politisk flertal: Nu skal du overvåges mindre

Vidste du, at du bliver registreret 274 gange om dagen?


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.