Artikel top billede

Så ofte kigger politiet på dine lognings-data

Antallet af udleverede data til politiet og PET er vokset siden indførelsen af logningsbekendtgørelsen i 2007. Antallet med registreringer er steget med 100 milliarder.

Læs også:
Blæser til kamp: Derfor skal du overvåges mindre

Politisk flertal: Nu skal du overvåges mindre

Vidste du, at du bliver registreret 274 gange om dagen?

Det danske politi og PET har fået udleveret overvågningsdata hos teleselskaberne 4.182 gange ud af i alt 550 milliarder årlige registreringer.
 
Det viser den seneste opgørelse over de data på fastnettelefon, internetrafik, mobilbrug, IP-telefoni og e-mail, som er blevet overdraget til "de rette myndigheder" i 2010.
 
Telekommunikationsindustrien i Danmark tilføjer, at over halvdelen af registreringerne - det vil sige minimum 275 milliarder registreringer - kommer fra danskernes internettrafik, hvor politiet i 2010 har fået udleveret data i 238 tilfælde fordelt på internet-surf, IP-telefoni og e-mail-registreringer. 

Størst er andelen af udleveringen af mobildata, som ligger på 3.763 tilfælde.

Stigning i politi-udleveringerne

I forhold til de forrige år med logningsbekendtgørelsen er der i 2010 sket en samlet stigning i antallet af de gange, som politiet og PET har fået udleveret data, som teleselskaberne er forpligtede til at logge og lagre i 12 måneder.
 
I 2009 lå tallet på i alt 3.948 udleveringer, mens antallet af udleverede datasæt til myndighederne i 2008 lå nede på 3.452.
Dertil kommer en række udleveringer af data til ordensmagten, som har ligget hos teleselskaberne i mere end de tilladte 12 måneder. Disse forsinkede udleveringer er faldet i 2010 sammenlignet med tallene fra 2009.
 
Selv om logningsbekendtgørelsen i efteråret 2007 officielt blev indført for at bekæmpe terror, angiver tallene dog ikke, hvad politiet har fået udleveret teleselskabernes oplysninger om danskerne til.
 
Har kostet en halv milliard
Danmark er forpligtet til at indberette tallene til EU, fordi vores omstridte logningsbekendtgørelse er en fordanskning af EU's logningsdirektiv.
 
EU bruger således nationalstaternes tal for udlevering af datasæt til politimyndighederne for at se, hvor effektiv logningsdirektivet er.
 
Telekommunikationsindustrien i Danmark mener, at den danske udmøntning af logningsdirektivet - det vil sige logningsbekendtgørelsen - har kostet 200 millioner kroner i opstartsudgifter, mens teleindustrien årligt poster omkring 50 millioner kroner i driften til at logge de milliardvis af teledata.
 
Dertil kommer, at hotel- og restaurantionsbranchen har måttet slippe et to eller trecifret millionbeløb for at kunne logge internettrafik og telefondata.
 
Samlet set lyder den kontante regning siden indførelsen af logningsbekendtgørelsen altså i omegnen af en halv milliard kroner.

Læs også:
[b][b]Blæser til kamp: Derfor skal du overvåges mindre
[/b]
 
[/b]Politisk flertal: Nu skal du overvåges mindre

Vidste du, at du bliver registreret 274 gange om dagen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Center for Cybersikkerhed advarer om alvorlige mangler: 75 procent af de danske virksomheder er for dårlige til logning
Log-filer er afgørende efter et cyberangreb, lyder det fra Center for Cybersikkerhed. Alt for mange virksomheder har ikke fuldstændige log-filer og det spænder ben for Forsvarets Efterretningstjenestes arbejde med at opklare cyberangreb i Danmark.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.