Artikel top billede

Sådan sikrer du dig mod datatab fra usb-nøgler

Medarbejdere mister i stor stil fortrolige og følsomme data, fordi de mister deres usb-nøgler. Et gratis open source-program lægger låg på hullet.

Læs også: Medarbejdernes USB-nøgler skaber ravage

Usb-nøgler er en gave til den mobile medarbejder. Der kan efterhånden være adskillige GB data på dem, og det er bare så nemt at putte en usb-nøgle i lommen eller tasken og på den måde altid have data lige ved hånden. Hvis altså de fortrolige data stadig ligger i lommen, når man når frem.

Mere end hver anden medarbejder (54 procent) har inden for de sidste to år oplevet tab af fortrolige eller følsomme data som følge af en forsvundet USB-nøgle. Det slår en undersøgelse fra 10 europæiske lande fast.

Mere end 70 procent af respondenterne i en Ponenom-undersøgelse siger, at de er enten helt sikre på (47 procent) eller finder det sandsynligt (23 procent), at der er sket databrud i deres virksomhed med udgangspunkt i mistede USB-stik

En måde at undgå tab af data på er at kryptere usb-nøglen. Medarbejderne mister måske stadig firmaets data, men de falder så trods alt ikke i andres hænder. Man kan eksempelvis bruge det gratis krypteringsværktøj TrueCrypt, som i forskellige versioner er blevet downloaded mere end 10 millioner gange.

Fire GB containere

Med TrueCrypt kan man lave 'containere' på hver især op til fire GB på en nøgle. Og man kan lave lige så mange containere, som man vil, og som der er plads til.

Herefter er nøglen fuldstændig autonom, og der skal vel at mærke ikke installeres software af nogen art på den pc, som man ønsker at anvende.

Truecrypt sætter angiveligt ikke spor på pc'en. Programmet kan også bruges på eksterne harddiske og til at kryptere et drev på pc'en eller eventuelt hele pc'en.

Data på en usb-nøgle kan stadig slettes, men de kan ikke læses, hvis man ellers forstår at finde på et godt password.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere