Artikel top billede

Derfor dumper top-universitet Microsoft Office

Her er fem grunde til, at et amerikansk elite-universitet har valgt Googles Apps fremfor Office 365.

De omkring 36.000 studerende på det berømte californiske universitet Berkeley får nyt mail-system.

Universitetet har valgt at droppe sit gamle email-system og erstatte det med Googles kontorpakke i skyen, Google Apps.

Den manøvre kan ifølge det amerikanske teknologi-medie Venturebeat spare universitetet for 2,8 millioner kroner om året (500.000 dollar).

Ligesom hos de fleste andre organisationer, der går i samme tanker, skulle Berkeley vælge mellem Google Apps og Microsofts Office 365.

Men ganske usædvanligt har universitet i åbenhedens navn valgt at fortælle, hvorfor det valgte Googles løsning fremfor Microsofts.

Her er fem punkter, hvor Google Apps slår Office 365

Berkeley har fremlagt et notat med en detaljeret analyse af, hvilke af de to kontorpakker der passer bedst til universitetets behov.

Men der er især fem punkter, der har været afgørende for valget af Google Apps

1. Hurtigere at komme i gang med Google Apps

Det er hurtigere for Berkeley at få sat Google-løsningen op. Det ville blot tage det californiske universitet seks til ti uger at komme i gang med at bruge Google Apps.

Men havde universitetet derimod valgt at bruge Office 365, havde det været nødvendigt at tage en omvej til skyen. Først skulle universitetet flytte til en lokal version af Microsoft Exchange. Herefter skulle løsningen flyttes fra den lokale version af Exchange ud til Office 365 i skyen.

2. Virker med eksisterende software

Gmail virker perfekt sammen med fillagrings-tjenesten Box, som universitetet allerede bruger, ligesom Gmail naturligvis også spiller problemfrit sammen med andre Google-produkter - eksempelvis Google Docs, der også bliver brugt i andre af universitetets afdelinger.

Til gengæld er Office 365 designet til at virke med Microsofts populære samarbejdsværktøj Sharepoint samt kommunikationsprogrammet Lync. Det er i sagens natur en kæmpe fordel for organisationer, der netop bruger de to programmer. Men det gør Berkeley ikke, og derfor har det heller ikke haft indflydelse på universitetets beslutning om at vælge Google Apps.

3. Lettere at udvikle til Gmail

Det er lettere for universitetet at videreudvikle på en Google Apps-løsning af den simple årsag, at der er flere på universitetet, der kan finde ud af at udvikle til Googles platforme end til Microsoft Exchange.

4. Billigere support

Berkeley er sikret billigere support i forbindelse med overflytning til Google Apps, fordi universitetet kan trække på erfaringer fra andre dele af det californiske universitets-system, der allerede er gået over til Google Apps.

Hvis valget var faldet på Office 365, var overflytningen blevet betydeligt dyrere, fordi det havde været nødvendigt at købe sig til supporten hos Microsoft.

5. Let at flytte mailinglister

Et universitet som Berkeley har et væld af mailinglister, og takket være et særligt værktøj som Google har udviklet, er det let at flytte fra dem med over på Gmail-platformen.

Berkeleys mailinglister administreres ved hjælp af en open-source-software ved navn Mailman, og Microsoft advarer direkte sine brugere mod at flytte Mailman-mailinglister over på en Exchange-løsning.

Ønsker du at se hele Berkeleys vurdering af de to løsninger, kan du læse den på dette link.

Læs også:
Nu er Microsoft klar til at slås med Google Docs
Stortest: Office 2010, Open Office og Google Apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.