Artikel top billede

Derfor dumper top-universitet Microsoft Office

Her er fem grunde til, at et amerikansk elite-universitet har valgt Googles Apps fremfor Office 365.

De omkring 36.000 studerende på det berømte californiske universitet Berkeley får nyt mail-system.

Universitetet har valgt at droppe sit gamle email-system og erstatte det med Googles kontorpakke i skyen, Google Apps.

Den manøvre kan ifølge det amerikanske teknologi-medie Venturebeat spare universitetet for 2,8 millioner kroner om året (500.000 dollar).

Ligesom hos de fleste andre organisationer, der går i samme tanker, skulle Berkeley vælge mellem Google Apps og Microsofts Office 365.

Men ganske usædvanligt har universitet i åbenhedens navn valgt at fortælle, hvorfor det valgte Googles løsning fremfor Microsofts.

Her er fem punkter, hvor Google Apps slår Office 365

Berkeley har fremlagt et notat med en detaljeret analyse af, hvilke af de to kontorpakker der passer bedst til universitetets behov.

Men der er især fem punkter, der har været afgørende for valget af Google Apps

1. Hurtigere at komme i gang med Google Apps

Det er hurtigere for Berkeley at få sat Google-løsningen op. Det ville blot tage det californiske universitet seks til ti uger at komme i gang med at bruge Google Apps.

Men havde universitetet derimod valgt at bruge Office 365, havde det været nødvendigt at tage en omvej til skyen. Først skulle universitetet flytte til en lokal version af Microsoft Exchange. Herefter skulle løsningen flyttes fra den lokale version af Exchange ud til Office 365 i skyen.

2. Virker med eksisterende software

Gmail virker perfekt sammen med fillagrings-tjenesten Box, som universitetet allerede bruger, ligesom Gmail naturligvis også spiller problemfrit sammen med andre Google-produkter - eksempelvis Google Docs, der også bliver brugt i andre af universitetets afdelinger.

Til gengæld er Office 365 designet til at virke med Microsofts populære samarbejdsværktøj Sharepoint samt kommunikationsprogrammet Lync. Det er i sagens natur en kæmpe fordel for organisationer, der netop bruger de to programmer. Men det gør Berkeley ikke, og derfor har det heller ikke haft indflydelse på universitetets beslutning om at vælge Google Apps.

3. Lettere at udvikle til Gmail

Det er lettere for universitetet at videreudvikle på en Google Apps-løsning af den simple årsag, at der er flere på universitetet, der kan finde ud af at udvikle til Googles platforme end til Microsoft Exchange.

4. Billigere support

Berkeley er sikret billigere support i forbindelse med overflytning til Google Apps, fordi universitetet kan trække på erfaringer fra andre dele af det californiske universitets-system, der allerede er gået over til Google Apps.

Hvis valget var faldet på Office 365, var overflytningen blevet betydeligt dyrere, fordi det havde været nødvendigt at købe sig til supporten hos Microsoft.

5. Let at flytte mailinglister

Et universitet som Berkeley har et væld af mailinglister, og takket være et særligt værktøj som Google har udviklet, er det let at flytte fra dem med over på Gmail-platformen.

Berkeleys mailinglister administreres ved hjælp af en open-source-software ved navn Mailman, og Microsoft advarer direkte sine brugere mod at flytte Mailman-mailinglister over på en Exchange-løsning.

Ønsker du at se hele Berkeleys vurdering af de to løsninger, kan du læse den på dette link.

Læs også:
Nu er Microsoft klar til at slås med Google Docs
Stortest: Office 2010, Open Office og Google Apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere