Artikel top billede

CSC advarer medarbejdere: TDC fyrer os måske

It-giganten CSC advarer medarbejderne om, at firmaet risikerer at blive droppet af firmaets største private kunde, TDC.

Læs også:
Skatteminster truer med at fyre CSC

Danmarks største teleselskab, TDC, overvejer at droppe it-giganten CSC som leverandør af firmaets it-infrastruktur og applikationer. 

Det advarer CSC om i en intern mail til medarbejderne, som den adminstrerende direktør John Walsh har udsendt. 

TDC har gennem årene i flere omgange outsourcet massive dele af it-driften til CSC inklusiv hundreder af medarbejdere.  

Hos CSC fortæller Finn Rasmussen, der er nordisk salgs- og marketingdirektør, at firmaet i månedsvis har forhandlet med TDC om en forlængelse af firmaets aftaler, men at TDC samtidig forhandler med en konkurrent om opgaven. 

"Vi har fundet det nødvendigt at orientere medarbejderne om, at disse forhandlinger kører, fordi TDC er en stor kunde og fordi det berører mange medarbejdere," siger Finn Rasmussen.   

Overhængende risiko

Han fortæller, at der ham bekendt ikke er truffet nogen afgørelse. Samtidig kan udfaldet af forhandlingerne med TDC gå begge veje, fortæller han. 

"Forhandlingerne kan ende med, at vi enten kommer med en ny aftale, men der er også en overgængende risiko for, at TDC vælger en anden," siger han til Computerworld. 

Ifølge Finn Rasmussen har TDC hverken skrevet kontrakt med CSC eller den anden potentielle leverandør.

Han oplyser, at forhandlingerne gælder alle de systemer, som CSC driver for TDC. Samtidig er TDC den største kunde som CSC har i Danmark uden for det offentlige område.

CSC har siden 2003 hentet en hel lille håndfuld aftaler med teleselskabet, som undervejs er blevet lagt sammen, fortæller direktøren.

"TDC er absolut en vigtig kunde. Det har været et rigtigt godt samarbejde i mange år, som er startet i det små, og som har udviklet sig til at vi har haft ansvaret for det meste af deres it," siger Finn Rasmussen.

Beslutning er ikke truffet

Hos TDC fortæller presserådgiver Rasmus Avnskjold, at TDC et stykke tid har forhandlet med firmaets nuværende leverandør, CSC, og et andet firma som TDC ikke ønsker at oplyse navnet på.

"Vi undresøger mulighederne med forskelige leverandører og på tiden forhandler vi to leverandører. Dels med vores nuværende leverandør og dels med en potentielt kommende it-leverandør," siger han. 

Han fortæller, at navnet på den potentielle leverandør indtil videre er hemmeligt.

"Der er ikke truffet nogen endelig beslutning om, hvem der skal være vores leverandør i fremtiden. De er ikke underskrevet nogen aftale med nogen af de to leverandører," siger han til Computerworld.

Han fortæller, at TDC vil tage beslutningen i løbet af første kvartal i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere