Artikel top billede

CSC advarer medarbejdere: TDC fyrer os måske

It-giganten CSC advarer medarbejderne om, at firmaet risikerer at blive droppet af firmaets største private kunde, TDC.

Læs også:
Skatteminster truer med at fyre CSC

Danmarks største teleselskab, TDC, overvejer at droppe it-giganten CSC som leverandør af firmaets it-infrastruktur og applikationer. 

Det advarer CSC om i en intern mail til medarbejderne, som den adminstrerende direktør John Walsh har udsendt. 

TDC har gennem årene i flere omgange outsourcet massive dele af it-driften til CSC inklusiv hundreder af medarbejdere.  

Hos CSC fortæller Finn Rasmussen, der er nordisk salgs- og marketingdirektør, at firmaet i månedsvis har forhandlet med TDC om en forlængelse af firmaets aftaler, men at TDC samtidig forhandler med en konkurrent om opgaven. 

"Vi har fundet det nødvendigt at orientere medarbejderne om, at disse forhandlinger kører, fordi TDC er en stor kunde og fordi det berører mange medarbejdere," siger Finn Rasmussen.   

Overhængende risiko

Han fortæller, at der ham bekendt ikke er truffet nogen afgørelse. Samtidig kan udfaldet af forhandlingerne med TDC gå begge veje, fortæller han. 

"Forhandlingerne kan ende med, at vi enten kommer med en ny aftale, men der er også en overgængende risiko for, at TDC vælger en anden," siger han til Computerworld. 

Ifølge Finn Rasmussen har TDC hverken skrevet kontrakt med CSC eller den anden potentielle leverandør.

Han oplyser, at forhandlingerne gælder alle de systemer, som CSC driver for TDC. Samtidig er TDC den største kunde som CSC har i Danmark uden for det offentlige område.

CSC har siden 2003 hentet en hel lille håndfuld aftaler med teleselskabet, som undervejs er blevet lagt sammen, fortæller direktøren.

"TDC er absolut en vigtig kunde. Det har været et rigtigt godt samarbejde i mange år, som er startet i det små, og som har udviklet sig til at vi har haft ansvaret for det meste af deres it," siger Finn Rasmussen.

Beslutning er ikke truffet

Hos TDC fortæller presserådgiver Rasmus Avnskjold, at TDC et stykke tid har forhandlet med firmaets nuværende leverandør, CSC, og et andet firma som TDC ikke ønsker at oplyse navnet på.

"Vi undresøger mulighederne med forskelige leverandører og på tiden forhandler vi to leverandører. Dels med vores nuværende leverandør og dels med en potentielt kommende it-leverandør," siger han. 

Han fortæller, at navnet på den potentielle leverandør indtil videre er hemmeligt.

"Der er ikke truffet nogen endelig beslutning om, hvem der skal være vores leverandør i fremtiden. De er ikke underskrevet nogen aftale med nogen af de to leverandører," siger han til Computerworld.

Han fortæller, at TDC vil tage beslutningen i løbet af første kvartal i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.