BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Denne mand bliver måske Nokias næste formand

Pilen peger på en bestemt erhvervsmand, når Nokias magtfulde formand, Jorma Ollila, trækker sig om få måneder.

Verdens største mobilproducent, finske Nokia, er angiveligt gang med at køre den finske it-iværksætter Risto Siilasmaa i stilling som ny bestyrelsesformand, skriver Financial Times.

Risto Siilasmaa er grundlægger af sikkerhedsfirmaet F-Secure og sidder allerede i Nokias bestyrelse som menigt bestyrelsesmedlem.

Nyt blod

I de seneste har den finske erhvervsmand Jorma Ollila været bestyrelsesformand for det mægtige selskab, som han ligeledes har været administrerende direktør for i 16 år.

Han meddelte allerede i efteråret 2010, at han ville træde tilbage i 2012.

Det kommer til at ske til maj.

Intet besluttet endnu

Financial Times citerer anonyme Nokia-kilder for at sige, at Risto Siilasmaa er den "sandsynlige efterfølger" til Jorma Ollila, selv om intet endnu er endeligt besluttet.

Selv vil Nokia kun meddele, at selskabets bestyrelse vil mødes senere på måneden for at drøfte, hvem bestyrelsen vil pege på.

Udskiftningen af selskabets bestyrelsesformand kommer i en tid, hvor Nokia er i fuld gang med at omstille virksomheden.

Selskabet har blandt andet hentet canadieren Stephen Elop ind som koncernchef og har iværksat en stor satsning på smartphones, ligesom selskabet har indledt et tæt samarbejde med Microsoft.

Læs også:
Nokia kæmper for at stoppe faldet fra verdens tinder.

Nokias bestyrelsesformand træder tilbage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.