Artikel top billede

Nokias bestyrelsesformand træder tilbage

Nokias bestyrelsesformand og mangeårige topchef, der på mange måder har været manden bag Finlands største erhvervssucces nogensinde, træder tilbage.

Nokias mangeårige bestyrelsesformand, Jorma Ollila, træder tilbage fra posten i 2012, meddeler Nokia.

Meddelelsen kommer i kølvandet på meldingen om, at Nokia med omgående virkning får ny administrerende direktør, nemlig Microsoft-manden Stephen Elop.

Canadiske Elop afløser Olli-Pekka Kallasvuo og bliver den første ikke-finne nogensinde i spidsen for Finlands uden sammenligning største selskab.

Jorma Ollila er på mange måder synonym med Nokia, og han tilskrives en stor del af ære for, at Nokia er blevet verdens største mobilproducent.

Direktør i 14 år

Det skyldes ikke mindst, at han har siddet som direktør for selskabet i 14 år, indtil han trak sig tilbage fra posten i 2006. I denne periode stod han i spidsen for hele den gamle finske industrigigants kursændring mod de nye mobil-tider.

Med hans beslutning om at træde tilbage, står det nu helt klart, at Nokia er i gang med en omfattende omkalfatring af selskabet, der har som klart mål at bringe selskabet tilbage i front på mobilscenen.

Med Jorma Ollilas exit fra selskabet er vejen ryddet for Stephen Elop til at sætte kursen uden skelen til fortidens vaner og kutymer.

Her har Nokia i de seneste år oplevet stigende pres fra en række af verdens fremadstormende smartphone-producenter, mens Nokia selv har haft problemer med at følge med.

Nokia har netop præsenteret en række nye smartphones, der i den nærmeste fremtid bliver hovedvåben for selskabet i kampen om smartphone-kunderne.

Ifølge selskabet er der blevet tilføjet mere end 250 nye funktioner og forbedringer i de nye modeller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere