Artikel top billede

Æv: Derfor blev CES en kæmpefis i en hornlygte

ComputerViews: Verdens største messe for forbrugerelektronik er slut. Trods et hav af produkt-lanceringer efterlader messen et noget fesent indtryk. Se her hvorfor.

Læs også:

Se de mange lækre gadgets fra CES i Las Vegas

ComputerViews:
Med 150.000 gadget-hungrende besøgende, en hel tech-verdenspresses bevågenhed, flere tusinde udstillere og industriens tungeste topbosser på scenen, burde man kunne forvente et par wauw-oplevelser eller tre på CES i Las Vegas.

Nu er messen ved at være slut, og når de sidste udstillere har pakket reklamer og bolsjeskåle sammen, og Las Vegas atter blot er de enarmede tyveknægtes by, vil CES 2012 næppe få nogen særlig fremtrædende plads i historiebøgerne.

It-industrien gamblede ikke med nye produkter, og topbossernes keynotes bød ikke på aha-oplevelser eller budskaber, der vil give genlyd langt ind i fremtiden.

Her er nyhederne fra CES

Men for at være fair, så var der naturligvis også i år væsentlige it-nyheder og tendenser på CES.

Præcis som ventet blev ultrabooks den nok mest markante it-tendens på dette års CES.

De ultraslanke maskiner er industriens nye kæledægge, og lemminge-effekten er svær at komme uden om:

Alle pc-producenter har lanceret ultrabooks, og alene på CES er der blevet lanceret så mange ultrabooks, at producenterne kommer til at kæmpe om forbrugerne som en flok udmagrede måger, der skal æde af den samme fisk.

Tablet-pc'erne var det helt store på sidste års CES, og igen i år, var det her, mange producenter havde valgt at satse.

Og så er der selvfølgelig smartphone-lanceringerne, der også igen i år var fremtrædende på CES.

Mange lanceringer inden for tre store produkt-kategorier. Hvad er så problemet?

Vi har set det hele før

Problemet er, at vi har set det hele før. Tablet-pc'erne har efterhånden en del år på bagen, det samme har smartphones.

Selvom der selvfølgelig er højere skærmopløsninger, bedre batteritider og hurtigere processorer i de nye produkter, der blev lanceret på CES 2012, er det ikke nogen revolution - men blot en teknologisk evolution, der konstant finder sted i it-industrien.

Ultrabook'en markedsføres i stor stil som det nye sort, men der er - hvis man træder lidt tilbage - altså fortsat "bare" tale om bærbare computere.

Ja, de er mindre og mere elegante, men det er stadig bærbare computere.

Hvor var innovationen - hvor var de produkter, vi ikke anede, vi manglede, men nu alle er klar til at kaste penge efter?

Er det at forvente for meget? Måske, men markedet er mere end presset i disse år, og derfor er behovet for nytænkning også så meget vigtigere. Der skal ekstra meget til at få forbrugerne til at punge ud.

En af de mest opsigtsvækkende lanceringer på dette års CES var måske nærmest den enorme iPod-dock fra Behringer, der vejer 408 kilo og er knap to meter bred og en meter høj.

Det er et meget sjovt produkt, men det er ikke noget, it-industrien har en aktie i  - og næppe heller et produkt, der bliver solgt mange eksemplarer af.

Derfor dropper Microsoft CES

CES blev gæstet af it-topchefer som Intels Paul Otellini, Googles Eric Schmidt og Microsofts Steve Ballmer.

Ingen af dem leverede dog overraskende budskaber, men talte i stedet om de ting, vi allerede har hørt om og kender til.

Intel fokuserede på ultrabooks, Google på visionen om Android-i-alting, og Microsoft fortalte - igen - om Windows Phone, Windows 8 og nye Xbox-tiltag.

Steve Ballmers keynote
var samtidig Microsofts farvel til CES. Fremover vil selskabet ikke deltage i Las Vegas.

Den officielle forklaring er, at selskabets produktlancerings-tidspunkter generelt ikke passer med CES-messen.

Den sande forklaring er måske snarere, at Microsoft ved, at CES altid byder på så mange lanceringer, at selskabets egne nyheder - hvor store eller små, de end er - risikerer at drukne i mængden. Effekten udebliver.

Måske skyldes de manglende wauw-oplevelser på dette års CES netop denne problemstilling. Måske. 

Hvo intet vover, intet vinder

Uanset hvad ændrer det ikke ved, at man som it-virksomhed er man nødt til at overraske kunderne med noget nyt med jævne mellemrum. Om ikke andet så for at vise, at man bestemt ikke har tabt pusten eller evnen til at innovere - men fortsat kan levere varen, når det gælder.

CES 2012 bød på et hav af produkt-lanceringer, men også på en lettere fantasiforladt it-industri, der ikke gamblede, men i stedet holdt sig til de allerede eksisterende produktkategorier.

Ingen producenter kommer til at brænde nallerne på de produkter, der er lanceret.

Der er formentlig heller ikke nogen, der kommer til at skabe nye markeder og dermed nye indtjenings-kilder.

Læs også:

Se de mange lækre gadgets fra CES i Las Vegas
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere