Artikel top billede

Apple efter kæmpe-audit: Sådan er forhold på fabrikker

For første gang nogensinde løfter Apple sløret for, hvordan forholdene er på de fabrikker, hvor selskabet får produceret sine produkter. Se listen over underleverandørerne her.

For første gang nogensinde løfter Apple sløret for hele det netværk af samlefabrikker, hvor selskabet får samlet sine produkter som iPhone, iPod og iPad.

Det sker i en 27 sider lang rapport, som selskabet har udarbejdet.

Rapporten indeholder desuden detaljer om arbejdsforhold og lignende i selskabets supply chain, der strækker sig ud over hele Asien med Kina som hovedområdet.

Rapporten er ikke mindst blevet udarbejdet, fordi Apple er under stigende pres fra flere aktivist-organisationer i både Asien og Vesten, der beskylder selskabet for ikke at have styr på arbejdsforholdende hos de asiatiske underleverandører.

Bag rapporten ligger 229 såkaldte audits på fabrikker, der arbejder for Apple.

Her fandt Apple blandt andet 112 tilfælde, hvor farlige kemikalier ikke blev håndteret korrekt, ligesom mange af underleverandørerne har tvunget medarbejderne til rutinemæssige screeninger for sygdom eller graviditet, skriver avisen.

Børnearbejdere

Næsten en tredjedel af Apples underleverandører har desuden ikke fulgt Apples standarder for løn-forhold, ligesom fem af fabrikkerne har haft børnearbejdere ansat.

Apple har nu besluttet at indføre en række kontrol-foranstaltninger med henblik på at forbedre forholdende på fabrikkerne. Ligeledes vil antallet af audits i Malaysia og Singapore samt omfanget af efteruddannelses-programmer blive øget, hedder det.

I rapporten nævnes 156 underleverandører, der står bag leverancer af 97 procent af Apples supply chain - inklusive materialer, produktion og samling.

De tæller blandt andre Sony og Intel.

Ét selskab bliver nævnt en del gange, nemlig Foxconn, der er en af Apples største fremstillings-partnere.

Foxconn har tidligere været ramt af en række selvmord blandt medarbejdere, ligesom en af selskabets fabrikker sidste år blev ramt af en stor eksplosion, der dræbte flere.

Læs også:

300 ansatte på Apple-fabrik truede med selvmord.

Nyt dødsfald hos berygtet Apple-leverandør.

Selvmords-trend breder sig hos iPad-arbejdere.

Firma bag selvmords-fabrik lukker anlæg i Indien.

Kina kræver bedre forhold på selvmords-fabrik.

Her er de farligste job i teknologi-verdenen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere