Artikel top billede

Her er IBM's tre storsatsninger på Lotusphere

Reportage: Samarbejdsværktøjer, cloud og mobilitet er hovedtemaerne på IBM's Lotusphere, hvor 5.000 nørder og it-forretningsfolk er samlet. Se her, hvad IBM løfter sløret for.

Læs også:
Ny IBM-opdagelse: Kan pakke 100 gange mere data

IBM mister 150.000 Notes-brugere i ét hug

Sådan bliver IBM's fremtid med ny direktør

Orlando, Florida: "Godmorgen nørder."
 
Ordene kommer ud af munden på forsanger Damian Kulash fra det amerikanske rockband OK Go, der sparker den 19. version af IBM's  Lotusphere i gang med sangen 'Here it goes again' klokken 7:50 om morgenen i Orlando, Florida. 
 
Så er alle 5.000 deltagere på Lotusphere-konferencen vist også vågne.
 
Og here we go again med chefen for IBM's Lotus-division, Alistair Rennie, der atter en gang taler om vigtigheden af social software, hvilket IBM har gjort siden 2007, hvor Big Blue lancerede sin sociale strategi
 
Samme år så IBM  Connections-applikationen også lyset for første gang, og nu fem år senere er produktet omdrejningspunktet for nogle af Lotusphere-konferencens største produktlanceringer , hvor sloganet 'Social Business' står helt centralt.  
 
"Sociale platforme er et lidt mere seriøst emne end bare at opdatere sin Facebook-profil. Social business er en helt ny måde at arbejde på, og fremtidens vindere kommer til at ændre deres måde at arbejde på. Derfor skal du helt seriøst genoverveje, hvordan du ønsker at arbejde," lyder salgstalen fra chefen for IBM's Lotus-division, Alistair Rennie.
 
Samarbejde: Facebook til forretningsfolk
Og så går Alistair Rennie ellers i gang med at hive medarbejdere og kunder ind og ud af scenen for at demonstrere et hav af nye produkter i én stor pærevælling.
 
IBM-vicepræsident og ansvarlig for selskabets sociale software, Jeff Schick, storsveder under præsentationen.

Hans stemme er også flere gange ved at knække over, da han med sin Connections Next-klient præsenterer Activity Stream, der er en slags Facebook for forretningsfolk.

Fra Notes-klient til web-oplevelse

Læs også:
Ny IBM-opdagelse: Kan pakke 100 gange mere data

IBM mister 150.000 Notes-brugere i ét hug

Sådan bliver IBM's fremtid med ny direktør

Her er det dog ikke Youtube-videoer, man poster, men derimod SAP-applikationer og deslige, opdateringer på it-projekter og projekt-filer så man med IBM's ord hiver sine arbejds-applikationer ind i en social sammenhæng, hvor man kan dele og samarbejde.
 
Samtidig kan e-mail og kalender fra Connections også hentes direkte via drop-down-menuer i Activity Stream'en, og modsat kan Connections Mail integrere med både IBM's egne Domino-servere og Microsoft Exchange.
 
"En strategi, der vil udkonkurrere Outlook," lyder det med Jeff Schicks hammerdirrende stemme fra den store scene på Lotusphere-konferencen.
 
Cloud: Et simpelt plugin til Notes-oplevelse
Og så er vi som på så mange andre it-konferencer pludselig i skyen.
 
Jeff Schicks begejstring er igen svær at skjule, da han afslører, at denne Activity Stream med delte filer, opdatering og business-applikationer også kan bruges til Lotus' webmail, iNotes, der ved hjælp af et simpelt plugin til Firefox og Internet Explorer kan fungere som en letvægtsudgave af Lotus Notes-klient oven på en Windows-platform.

Med en Notes-klientlicens i hånden giver browserplugin'et blandt andet adgang til applikationer som Team Rooms, Discussion Database og Domino Workflow.   
 
Den danske it-administrator Christian Rasmussen fra den amerikanske medicinalvirksomhed Bio Rad fortæller efter præsentationen til Computerworld, at netop dette browser-plugin var det mest interessante, han så på Lotusphere-konferencens åbningsudspil.
 
"Webklienten er meget interessant, fordi webprogrammer plejer at være langsomme med begrænsede muligheder. Vores videnarbejdere arbejder af samme grund på installerede klienter, men det kan måske ændre sig nu," forklarer han efter åbningstalen.
 
Samtidig nævner Big Blue på Lotusphere-konferencen, at selskabet i anden halvdele af 2012 vil lancere IBM Docs, der skal tage kampen op mod produkter som Google Docs og Microsofts Office 365.

IBM fyrer alt i fælles sky

Denne webbaserede kontorpakke har ikke umiddelbart noget med office-pakken Lotus Symphony at gøre.

Der kommer i stedet en spritny kontorpakke, der skal leve i IBM's fælles cloud-produkt, der skifter navn fra Lotus Live til fællesbetegnelsen IBM Smartcloud, der dækker over alle IBM's cloudprodukter.   
 
Mobilitet: På glatis i argumenterne
Kontorpakken kommer også til fungere på mobile enheder understøttet af blandt andet iOS, Android og Windows Phone.

Det forklarer IBM-topcheferne, som under hele åbningstalen har travlt med at fortælle, at selskabets løsninger også kører eller kommer til at køre på mobile enheder.  
 
Årsagen ligger blandt andet i, at Big Blue kigger på tal fra analysehuset IDC, der fortæller, at den mobile arbejdsstyrke vil runde knap 1,2 milliarder mennesker i 2013, og tal, der fortæller, at 39 procent af verdens smartphone-brugere køber deres produkter over deres smarte mobiltelefon.
 
"Mobil, mobil, mobil," opsummerer en stadig storsvedende Jeff Schick de kommende års it-udvikling på en efterfølgende pressekonference.
 
Han og de andre IBM-topchefer ryger dog på delvist på glatis, da de efterfølgende får stillet spørgsmålet om, hvorvidt IBM selv ligger inde med data, der beviser, at mobilitet giver kunderne nogen som helst økonomiske fordele.
 
"Mobilitet er ikke baseret på tal, men vores mobile udvikling kører på hele consumerization-bølgen, og vi hører fra vores kunder, at de gerne vil have, at vores applikationer skal kunne køre mobile enheder," forklarer tidligere Lotus-boss Mike Rhodin, der i dag sidder som vicepræsident for IBM's Software Solutions Group.

Læs også:
Ny IBM-opdagelse: Kan pakke 100 gange mere data

IBM mister 150.000 Notes-brugere i ét hug

Sådan bliver IBM's fremtid med ny direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere