Artikel top billede

Disse it-systemer styrer de danske intranet

Der er mange it-systemer, der kan give din virksomhed et effektivt og moderne intranet, men særligt et system dominerer intranet-scenen i Danmark.

Læs også:

Disse it-systemer driver verdens bedste intranet

Her er SharePoints største styrker og svagheder

Mens verdens bedste intranet ifølge en ny undersøgelse kører på en række forskellige systemer, så er der i særligt ét system, der dominerer den hjemlige intranet-scene.

Det konkluderer i hvert fald en rapport fra IntraTeam, der rådgiver om intranet-løsninger og er tovholder på en række erfa-grupper.

Hvert år laver IntraTeam en spørgeskemaundersøgelse, og blandt de 111 virksomheder, der deltog i 2011, tegnede der sig et klart billede af, at SharePoint er den mest dominerende løsning.

"Vi er nok det land i verden, hvor der er der er mest SharePoint. 63 procent anvender SharePoint," lyder det fra Kurt Kragh Sørensen fra IntraTeam.

Resultatet er ikke nødvendigvis videnskabeligt holdbart, men SharePoint-tendensen er ikke til at tage fejl af.

Danmark nævnes da ofte også som et SharePoint-land, hvilket var en af grundene til, at Danmark stillede med den forholdsmæssigt største delegation ved den seneste SharePoint-konference i Los Angeles med 238 danske deltagere.

Bland de andre intranet-systemer finder man ifølge IntraTeam blandt andet Lotus Notes, Sitecore, IntraNote og Drupal, ligesom der også er en del egenudviklede systemer.

Ifølge undersøgelsen bruger virksomhederne følgende intranet-systemer:

Det er ifølge Kurt Kragh Sørensen ikke mindst behovet for integration til andre af virksomhedens systemer, der får mange til at gå efter SharePoint-platformen som et omdrejningspunkt for medarbejderne dagligdag.

"Vi taler meget om den digitale arbejdsplads, hvor medarbejderen ikke kan se, at han er på tidsregistreringssystemet eller i økonomisystemet eller et helt tredje sted," forklarer Kurt Kragh Sørensen. 

"Det er her, SharePoint kommer ind som platformen - medarbejderen aner ikke, hvilket system han er i, og det skal vedkommende heller ikke bekymre sig om."

IntraTeam kårer hvert år også Danmarks bedste intranet. Det er virksomhederne selv, der indstiller deres løsninger ved at skulle svare på en række spørgsmål, men IntraTeam der efterfølgende kårer vinderen.

De seneste tre års vindere - Danske Bank, Chr. Hansen og Udenrigsministeriet - bruger alle SharePoint.

Læs også:

Disse it-systemer driver verdens bedste intranet

Her er SharePoints største styrker og svagheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.