Artikel top billede

Her er Sharepoints største styrker og svagheder

Los Angeles: Sharepoint har erobret markedet for samarbejdssoftware til virksomhederne. Få forklaringen her - og se platformens svagheder.

Læs også:
Sådan vil Microsoft lokke dig til at bruge Sharepoint

Sådan fungerer cloud-versionen af SharePoint

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Los Angeles: Når 7.500 it-folk i denne uge gør hinanden klogere på Microsofts årlige Sharepoint-konference, sker det med udgangspunkt i en softwareplatform, der i øjeblikket giver konkurrenterne baghjul.

Ifølge Microsoft er der nu flere end 125 millioner aktive brugere af Sharepoint - og denne del af Microsofts forretning genererer en årlig omsætning på 1,3 milliarder dollars - omkring 7,4 milliarder kroner.

Dertil kommer, at partnernetværket ifølge Microsoft alene i 2011 omsætter for omkring 35 milliarder kroner på markedet for services og konsulentydelser i forbindelse med Sharepoint-løsninger.

"Sharepoint er hot - ikke på grund af os, men på grund af jer," lød det fra Sharepoint-topchef Jared Spataro, da han talte til forsamlingen i Los Angeles.

I Gartners seneste rapport over markedet for social software i virksomhederne placeres Microsoft da også som markedsførende - foran hovedkonkurrenterne IBM og Jive.

Derfor vinder Sharepoint frem

Gartner fremhæver i rapporten fra august, at Microsoft er førende på området med Sharepoint 2010 - og at integrationen med produkter som Windows, Exchange, Office og Lync hører til selskabets største styrker i kampen mod konkurrenterne.

En af hovedkonkurrenterne, IBM, har også en stribe sociale, integrerede produkter i form af blandt andet Connections, Quickr og Sametime, men Gartner fremhæver, at Microsoft i øjeblikket står stærkest:

"... vi tror, at flere virksomheder søger samarbejde og sociale løsninger ved hjælp af Sharepoint (eller Sharepoint-komponenterne i Office 365) end med nogen anden platform. Det gør Microsoft i stand til at kræve premium-priser og at sætte fart på udviklingen, marketing og andre investeringer, der er nødvendige for at fastholde markedspositionen."


Microsofts Sharepoint er bedst placeret i Gartners "Magic quadrant for social software in the workplace".

Sharepoint har også svagheder

Selvom Sharepoint har været en kæmpe salgssucces for Microsoft og i dag anvendes af 67 procent af selskabets virksomhedskunder, er der også kritikpunkter.

Ofte betegnes Microsofts platform som lidt af en schweitzerkniv; den har et hav af redskaber - men den kan ikke nødvendigvis alle ting lige godt. Historisk set har nogle derfor også peget på, at man skal passe på med at bruge Sharepoint til forkerte formål - eksempel mere avancerede websider.

En del peger også på, at det næsten er for nemt at anvende Sharepoint - hvilket kan resultere i, at alle led i organisationen opretter nye sider uden omtanke på den større sammenhæng og struktur.

Netop den kritik forsøgte Microsoft ved åbningen af Sharepoint-konferencen at mane i jorden. Argumentet er, at Sharepoint 2010 og de mange skræddersyede partnerløsninger har de nødvendige governance-værktøjer, som måske tidligere manglede.

Her skal Sharepoint forbedres

I Gartners rapport om social software i virksomhederne fremhæves også enkelte svagheder ved Sharepoint:

"Brugergrænsefladen er ikke så intuitiv for brugere, der ikke poster indhold ofte, og Sharepoints implementering af 'aktivitets-streams' er svagere end i de fleste produkter på det her marked," lyder det fra Gartner.

"Mens nogle sætter stor pris på Sharepoints fortræffeligheder, advarer andre om en for høj grad af tilpasning - for mange muligheder er kun tilgængelige ved tilpasning og kodning; og at håndtere sikkerhed og licenser er mere komplekst, end nogle kunder ville ønske."

Trods kritikpunkterne placeres Microsoft dog fortsat som den førende leverandør på området, mens IBM og Jive følger lige i hælene på Redmond-selskabet.

Læs også:
Sådan vil Microsoft lokke dig til at bruge Sharepoint

Sådan fungerer cloud-versionen af SharePoint

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere