Artikel top billede

Et vikar-system skal sikre Skat mod nye udskydelser af nyt motorregister, der kan gøre det nemmere at om- og indregistrere køretøjer.

Skat erstatter forsinket CSC-system med nødløsning

Skat vil med en nødudviklet erstatning for forsinket CSC-system forsøge at få digitalt motorregister klar til premiere.

Ved at sætte et midlertidigt it-system ind som vikar for det stormomsuste og forsinkede opkrævningssystem Debitormotor, håber Skat at kunne have premiere på et længe ventet digitalt motorregister 6. juni. 

Debitormotor skal leveres af it-giganten CSC, men systemet er forsinket og har flere gange tvunget Skat til at udsætte det digitale motorregister. 

Selve motorregisteret, der for længst er færdigudviklet, skal gøre det meget nemmere at om- og indregistrere omkring en million motorkøretøjer hvert år.

Hos Skat fortæller fagdirektør for it-projekter hos Skat, Kristian Vengsgaard, at Skat har valgt at udvide en af Skats eksisterende opkrævningsløsning, så den midlertidigt kan bruges til motorregistet. 

"Det er en løsning, vi har lavet for at dekoble den afhængighed, der har eksisteret mellem Debitormotor og Motorregisteret," siger han. 

Dermed ser han brugen af vikar-systemet som en slags forsikring mod yderligere forsinkelser af motorregistreret.  

Nødløsning mod flere forsinkelser

Han fortæller, at der er tale om en midlertidig dekobling, som ikke på nogen måde er en luksus-løsning.

"Den er det absolutte minimum, der gør, at vi kan idriftsætte motorregisteret og få vore opkrævninger igennem systemernet og dermed løse vores forvaltningsmæssige opgave," siger Kristian Vengsgaard.

Han betegner vikar-systemet som et ekstra stykke arbejde, der er nødvendigt for at sikre, at Skat ikke fortsat skal genere bilforhandlere, forsikringsselskaber og andre interessenter med flere udsættelser af den længe ventede løsning.

Han fortæller, at Skat har valgt løsningen, fordi myndigheden har været usikker på status af Debitormotorprojektet.

Denne usikkerhed kulminerede i efteråret med at Skat anklagede CSC for bevidst at føre myndigheden bag lyset i forhold til systemets status.  

Stadig usikkerhed om projekt

Siden da har Skat efter eksterne undersøgelser og overvejelser om at fyre CSC valgt at beholde firmaet som leverandør. Dog på skærpede vilkår

Selvom situationen mellem parterne og på projektet er bedret, er Skat stadig usikker på, hvornår Debitormotor bliver færdig.

"Vi står i en situation, hvor vi stadigvæk er usikre på en plan. Derfor vælger vi at lade være med at anvende Debitormotor i første omgang," siger han.  

Han fortæller, at indsættelsen af vikar-systemet skal ses som en risko-minimering, og at pengene derfor er givet godt ud. 

Kristian Vengsgaard vurderer, at Skat vil modtage Debitormotor fra CSC i løbet af april eller maj 2012. 

Dermed er systemet kun en anelse forsinket i forhold til Skats tidligere udmelding i oktober 2011.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere