Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Derfor vil Windows Phone snart give iOS baghjul

Windows Phone vil inden for et par år slå Apple af pinden som verdens næststørste smartphone-system. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Windows Phone vil i 2015 overtage andenpladsen i markedet for styresystemer til smartphones fra Apples iOS, lyder prognosen fra analysefirmaet IHS.

Selvom Microsofts seneste mobilstyresystem har taget sin tid om at skabe nogen som helst form for tilstedeværelse i markedet, så vurderer IHS, at Microsofts partnerskab med Nokia vil blive nøglen til begge virksomheders succes de kommende år.

Android-producenterne såvel som Apple bør derfor tage sig i agt.

Nokia ligger på nuværende tidspunkt og roder rundt på tredjepladsen i det globale smartphone-marked bag Samsung på førstepladsen og Apple på andenpladsen.

Saltvandsindsprøjtning

Men de nye Lumia-produkter - særligt Lumia 900 - vil ifølge IHS blive startskuddet for den finske mobilproducents tilbagevenden og samtidig udgøre en saltvandsindsprøjtning for Windows Phone-platformen.

Prognosen fra IHS lyder således på, at Windows Phone vil sidde 16,7 procent af smartphone-markedet i 2015.

Det er noget af en forventet stigning fra de blot to procent, styresystemet sad på i 2011.

Android vurderes at fastholde sin førerposition i markedet for mobilstyresystemer med en markedsandel, der stiger fra 47,4 procent sidste år til 58,1 procent i 2015.

Markedsandelen for iOS vil gradvist falde til 16,6 procent i 2015 og derved overdrage andenpladsen til Windows Phone.

"Lumia 900 var et af de hotteste nye produkter, der blev afsløret ved Consumer Electronics Show. Det er en Windows Phone-baseret smartphone med et iøjnefaldende sæt af funktioner, der gør, at den kan konkurrere med selv de bedste alternativer fra Android-lejren," lyder det fra Wayne Lam, der er senioranalytiker inden for trådløs kommunikation hos IHS.

"Dette hotte produkt udgør Nokias første skridt til at generobre sin markedsandel. I kombination med Nokias indsats for at styrke Windows Phones økosystem vil Lumia 900 og dens efterfølgere hjælpe Microsoft til i 2015 at generobre sin andenplads i markedet for styresystemer til smartphones," vurderer Lam.

Denne prognose maler samtidigt et dystert billede for RIM, der knap nok nævnes i rapporten fra IHS. I 2015 vil det ifølge IHS ikke være mere end 8,6 procent af markedet, der tilhører andre styresystemer til smartphones end Android, iOS og Windows Phone.

Det er et drastisk fald fra sidste års samlede andel på 32,7 procent for BlackBerry OS og andre mindre mobilstyresystemer.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.