Artikel top billede

Efter katastrofeår: Her er der lys forude for CSC

Et sted går det faktisk fint for it-giganten CSC, der ellers i løbet af året har stået i problemer til op over begge ører.

Se også: Galleri: Her er CSC Danmarks katastrofale år

CSCs danske selskaber har ikke ligefrem vadet i succes i det forgangne år.

Regnskabsskandaler i millionklassen, dundrende underskud, arbejdsmarkedskonflikter og sure kunder udgjorde en meget bitter cocktail.

Året - som du kan se i billeder her - endte da også med at den administrerende direktør Carsten Lind fra CSC Danmark forlod selskabet.

Men hos et andet dansk CSC-selskab går det faktisk fint.

I hvert fald kan man fremvise sorte tal, omsætningsfremgang og stigning i antal ansatte.

Således har CSC Scandihealth A/S i seneste regnskabsår en indtjening på 56 millioner kroner.

Omsætningen er øget med 36 millioner kroner til 442 millioner kroner i alt, og antallet af ansatte er øget fra 314 til 340.

Kontrakter med kommuner

Administrerende direktør Freddy Lykke fra CSC-selskabet forklarer en del af væksten med nye kontrakter ude i kommunerne.

Det drejer sig om it-systemer på social-området, altså it-fagsystemer til sagsbehandling på handicap - og socialpsykiatri-området og it-understøttelse af kommunernes sociale institutioner.

Faktisk sidder CSC Scandihealth A/S på kunder som Aarhus kommune, Fredensborg og Morsø Kommune, der indgik
kontrakter i 2010.

Mens København, Ikast-Brande, Thisted, Hedensted og Tønder Kommune kom til i 2011, oplyser selskabet.

Foreløbig har CSC-virksomheden landet Haderslev og Sønderborg Kommune i 2012, men Freddy Lykke håber endnu flere er på vej.

Vil til udlandet med produktet

Desuden er målet at erobre kunder i udlandet på samme produkter.

"CSC Scandihealth har allerede etableret sig i Sverige og forventer at etablere sig i andre nordiske og europæiske lande i de kommende 12 måneder," lyder det fra Freddy Lykke.

Direktøren oplyser, at selskabet i 2011 tegnede den første aftale i Sverige med Katrineholm kommune, men at produkterne også ligger godt til England.

Antallet af arbejdspladser i CSC-selskabet lader ikke til at falde i den kommende tid, hvis man skal tro direktøren.

"Det overordnede mål for selskabet er at skabe eksport af it-løsninger fra det danske sundhedsvæsen og der igennem skabe flere højkompetence arbejdspladser i Danmark," siger Freddy Lykke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.