Artikel top billede

Thomas Fredenslund er projektdirektør hos Skat.

Skat: Vi er uden overblik efter CSC-konflikt

Det vil tage tid, før Skat får det fulde overblik over, hvordan CSC-konflikten vil påvirke myndigehedens udviklingsprojekter.

læs også:
CSC: Sådan rydder vi op i sommer
CSC forsinker nyt system til Skat
Skat holder daglige møder med CSC: Vi er bekymrede

Skat, der er storkunde hos CSC, har endnu ikke noget overblik over hvordan den nyligt overståede konflikt hos it-giganten kommer til at påvirke myndighedens udviklingsprojekter. 
 
Skat har været hårdt ramt af konflikten, som har betydet, at flere projekter allerede er blevet udsat i månedsvis, mens Skats batch-kørsler hos CSC er ramt resten af juli måned med.
 
Selvom der er gået nogle uger siden konflikten stoppede, er det endnu svært for Skat at fastslå, hvad og hvordan konflikten har påvirket udviklingsprojekterne hos Skat.   

Overblik kræver mere tid 

"Vi har faktisk ikke et præcist overblik endnu. Udvikling er af en anden natur end drift, hvor man kan se konsekvenserne ret hurtigt. Det tager nogle gange lidt længere tid at finde ud af, om en aktivitet, der er kommet bagud, får betydning for den næste milepæl. Så vi har ikke et fuldstændigt billede endnu," siger Thomas Fredenslund, der er projektdirektør.
 
Han fortæller, at det er den ordinære strejke, der startede den første juni, som har påvirket udviklingsdelen hos Skat mest.
 
Det skyldes blandt andet, at mange udviklingsfolk har skullet håndtere driften under konflikten. 
 
Folk flyttet fra udvikling til drift
"Det, der er sket under konflikten, er, at driftsstabilitet er blevet prioriteret højt. Og når nogen så har været strejkeramt på det område, så har det ført til, at vi både i Skat og hos leverandøren har måttet gardere noget af driftsafviklingen via nogle folk fra udviklingsområdet," siger Thomas Fredenslund.
 
"Den anden del er, at CSC har haft udviklere på udviklingsprojekter, der har været ramt af strejken selv," siger Thomas Fredenslund.
 
Mens Prosas strejke hos CSC altså har påvirket udviklingsdelen hos Skat, har CSC's lockout, der begyndte den niende februar, stort set ikke berørt myndigheden.   
 
"Det var meget begrænset. Så vidt jeg husker, var det én eller to personer. Det var i al fald ikke et niveau, der havde betydning," siger Thomas Fredenslund.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere