Artikel top billede

Kriseramt konsulenthus skifter navn

Kriseramt konsulenthus, som faldt ud over kanten herhjemme for et par år siden, skifter navn og fokus.

Forhandleren Kerfi vælger nu at skifte sit islandsk klingende navn til Advania, som den nye ejer, Skyrr, vurderer, at der er mere nordisk appel i.

Det nye navn skal markere selskabets udvikling mod et konsulenthus med tilbud til kunder i hele Norden.

"Med det gennemgående navn Advania bliver det tydeligere, at vi tilbyder vores tjenester over hele Norden, og at vi har en ensartet måde at arbejde på på de forskellige markeder," siger Skyrrs koncernchef Gestur G. Gestsson til Idg.se.

Herhjemme gik Kerfi ned med flaget tilbage i 2008, fordi likviditeten lå i en islandsk bank og var væk, da økonomien kollapsede på vukanøen og det hele faldt sammen i Island.

Dengang overtog konkurrenten Datacon aktiviteterne i det danske Kerfi-selskab.

Børsintroduktion på vej

Navneskiftet gælder ikke bare det svenske selskab, men overalt i Skyrr-koncernen, som er det nordiske moderselskab.

Skiftet træder i kraft den 2. april i år.

Skyrr har i dag mere end 1.100 ansatte, og Advania-gruppen planlægger ifølge Idg.se en introduktion på den islandske børs og efterfølgende også på børsen i Stockholm.

Herhjemme blev Jyske Bank så sent som i november sidste år efter tre år juridisk tovtrækkeri dømt til at betale mere end seks millioner kroner til konkursboet efter Kerfis krak.

Dommen betyder, at Kerfis kreditorer får dækket næsten en fjerdedel af deres tilgodehavender.

Læs også:

Islandsk bank lukker [b]Kerfi

Kriseramte Island har masser af penge i dansk it

Direktørskifte koster Kerfi 20 procent af omsætningen[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere