Artikel top billede

Kriseramte Island har masser af penge i dansk it

Kerfi, der netop er gået i betalingsstandsning, er blot en af mange it-virksomheder i Danmark, der er ejet af islandske investorer.

Vulkanøen Island har mange interesser i dansk it, og det er ikke alle sammen, der er på vej mod afgrunden som forhandleren Kerfi, der netop er gået i betalingsstandsning.

"Lykkeligvis har vi endnu ikke mærket noget til krisen. Vi har netop lukket tredje kvartal med sorte tal på bundlinjen, og bestyrelsesformanden Thordur Severrisson siger, at vi er i fin form," fortæller Kim Lave Nielsen, administrerende direktør for Dansupport, der er ejet af islandske Nyherji.

Dansupports bestyrelsesformand Thordur Severrisson er også administrerende direktør for selskabets ejer, koncernen Nyherji, som også ejer SAP-huset Applicon.

Kradser ikke endnu

Dansupport sælger it, der har som mål at fremme kundernes effektivitet, og det mener Kim Lave Nielsen er en af grundene til, at selskabet endnu ikke er blevet kradset af krisen.

"For eksempel sælger vi udstyr til videokonferencer, og der er virkelig drøn på nu. For bare et halvt år siden var der ingen, der spurgte efter udstyr til unified communication," siger Dansupport-direktøren.

Kim Lave kan ikke garantere, at det hele ikke ser meget anderledes ud om 14 dage, men han forventer "klart, at budgetterne holder hele vejen ud af 2008."

Kerfi - Hands og Baugur

Ud over Dansupport og Applicon (købt i 2005) ejer Nyherji også en hel stribe it-selskaber i Island som for eksempel ParX Business Consulting, Klak, SimDex og Focal Software.

Konsulenthuset Sirius IT med afdelinger i Norge og Sverige er også islandsk ejet og indgår i koncernregnskabet for den islandske virksomhed Skipti hf.

Skipti købte for et år siden også den danske afdeling af norske Ventelo, der skal fungere som brohoved for et indtog på det danske marked.

Den danske afdeling af Ventelo har omkring 6.000 kunder og omsatte forrige år for omkring 74 millioner kroner.

Hjemme I Island ejer Skipti Islands svar på TDC, Siminn, det tidligere Iceland Telecom.

Købet af Ventelo skal styrke Skiptis position på det danske marked for erhvervstelefoni, som selskabet grundlagte et par måneder før Ventelo-købet, da selskabet overtog danske BusinessPhone.

Endelig er der Kerfi, der med den islandske Baugur Group som ejer trådte i betalingsstandsning i sidste uge.

Kerfi er ejet af Hands Holding, der igen er en del af Baugur.

Baugur var også med, da FDB's elektronikkæde Merlin i 2005 blev overtaget af et konsortium under ledelse af den islandske investeringsvirksomhed Árdegi. Konsortiet bestod af Árdegi, Milestone Investment Company samt altså Baugur Group.

Sidste nyt i den sag er, at Baugur i sommer solgte sin ejerandel til Árdegi, der nu ejer 65 procent af aktierne, mens Milestone vil bevare sine resterende 35 procent.

Helt tilbage i foråret 2000 var islændingene i øvrigt også på banen, da den islandsk-ejede it-virksomhed Scio fusionerede med danske F8-Data.

Den sammenlagte virksomhed havde dengang Lotus Notes- og Microsoft/ Navision-løsninger som sit væsentligste forretningsområde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere