Artikel top billede

Apple er igen verdens største smartphone-producent

Apple er igen verdens største smartphone-producent. Men et andet mærke ånder selskabet lige i nakken.

Computerworld News Service: Det var med nød og næppe, at Apple i fjerde kvartal 2011 igen blev verdens største producent af smartphones efter at have tabt terræn til Samsung i det forrige kvartal, oplyser analysefirmaerne Strategy Analytics og IHS iSuppli.

Men den koreanske it-gigant står som førende i smartphone-markedet, hvis man kigger på hele 2011, påpeger de to analysefirmaer.

Samsungs samlede markedsandel for 2011 var tæt på 20 procent, mens Apples lå på 19 procent, oplyser Strategy Analytics.

Samsung overhalede Apple i tredje kvartal, mens kunderne ventede på, at iPhone 4S skulle udkomme. Med Apples introduktion af den nye telefon i fjerde kvartal blev der sluppet en forrygende indestængt efterspørgsel løs, idet forbrugerne havde afventet den nyeste model, forklarer IHS iSuppli.
.
Udover at være konkurrenter i dette marked, så ligger Apple og Samsung også i en benhård patentstrid, hvor Apple forsøger juridisk at få flere af Samsungs produkter blokeret fra mange markeder.

Det samlede globale antal leverancer af smartphones steg med 54 procent i 2011 og nåede op på 155 millioner enheder i fjerde kvartal, hvilket ifølge Strategy Analytics er en ny rekord.

Apple leverede i fjerde kvartal 37 millioner smartphones, hvilket er en stigning på 128 procent i forhold til samme periode året før, oplyser selskabet. Samsung leverede til sammenligning 36,5 millioner enheder, hvilket er en stigning på 241 procent.

Nokias globale andel af smartphone-markedet er styrtdykket fra 33 procent i 2010 til 16 procent i 2011, hvilket hovedsagelig er på grund af en mangelfuld portefølje af smartphones med touchskærm og en begrænset tilstedeværelse i det amerikanske marked, vurderer Strategy Analytics.

Der vil i løbet af 2012 være fokus på Nokias partnerskab med Microsoft, da branchen vil følge nøje med i, hvor hurtigt de to selskaber kan udvide i det værdifulde marked for 4G LTE (long term evolution), der er i hastig vækst i blandt andet USA og Japan.

De andre større Android-producenter såsom Sony Ericsson og Motorola kunne hverken i fjerde kvartal eller for hele året hamle op med Samsungs stærke markedspræstation, hvilket indikerer, at markedet for smartphones med Android er ved at være overfyldt, "da de forskellige licenstagere konkurrerer om en begrænset mængde forbruger-mindshare og hyldeplads," siger IHS iSuppli.

Sony Ericsson leverede ni millioner smartphones i fjerde kvartal, hvilket er et fald på 20 procent i forhold til samme periode året før. Selskabet forklarer selv den ringe præstation med voldsom konkurrence og priserosion.

Dets resultater for fjerde kvartal, som inkluderer både et nettounderskud og et fald i omsætningen, er et tydeligt eksempel på vanskelighederne hos mange af de leverandører, der anvender Googles Android i deres smartphones.

Globalt blev der i fjerde kvartal 2011 i alt leveret 445 millioner mobiltelefoner, hvilket er en stigning på 11 procent i forhold til samme periode året før.

Nokia er stadig førende i det samlede marked for mobiltelefoner med en andel på 25,5 procent i fjerde kvartal og tæt på 27 procent for hele året, men dets andel er faldet fra over 30 procent i 2010, oplyser Strategy Analytics. I det samlede marked for mobiltelefoner ligger Samsung nummer to efterfulgt af Apple.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere