Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Muligt erstatningskrav mod CSC for Polsag-skandale

Venstres it-ordfører vil have undersøgt muligheden for at få penge retur fra it-firmaet CSC efter skrotning af it-system til en halv milliard kroner.

Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen mener, oven på den opsigtsvækkende beslutning om at skrotte et it-system hos politiet til en halv milliard kroner, at man bliver nødt til at undersøge muligheden for at rejse krav overfor leverandøren CSC.

"Nu må vi få klarlagt, hvordan man kan bruge så mange ressourcer på at levere noget, der åbenbart er ubrugeligt. Og i hvilket omfang vi kan kræve at få pengene tilbage fra leverandøren," siger Michael Aastrup-Jensen.

Samtidig vil han have kortlagt, om der virkelig ikke er dele af systemet, der kan bruges.

"Endelig må vi, inden vi skrotter systemet fuldstændigt, også få undersøgt om der er dele af systemet, som kan bruges eller som eventuelt kan udbygges," siger han til Computerworld.

Minister tager hurtig beslutning

V-ordføreren påpeger samtidig, at også Socialdemokraterne var med til at bestille it-systemet.

"Morten Bødskov har taget en meget hurtig beslutning, og skrottet et produkt som han, og Socialdemokraterne selv har været med til at bestille," siger it-ordføreren.

Han peger på, at politiets it-system oprindeligt en del af politiforliget fra 2004-06, "som også justitsministerens eget parti var en del af".

"Jeg er enig i, at såfremt at en halv milliard af skatteydernes penge er forsvundet ud i den blå luft, er den helt gal," slår han videre fast.

Samtidig opfordrer han alle til at tænke sig grundigt om nu.

"Men inden vi i huj og hast afskriver den halve milliard af skatteydernes penge som tabt for tid og evighed, er vi nødt til at tænke os godt om," siger han.

"Vi har betalt en international it-virksomhed for at levere et system, som nu viser sig at være ubrugeligt."

Derfor skal muligheden for at kræve penge tilbage af CSC altså også undersøges.

CSC er tavs

CSC står i forvejen til en fyring ovenpå skandalen.

CSC ønsker ikke at kommentere skrotningen af Polsag overfor Computerworld.

Læs også:

Politichef ånder lettet op: Godt at Polsag skrottes.

Minister: Derfor trækker vi stikket på Polsag.

Politiet dropper gigantisk it-system.

Bornholmsk Polsag-kritik tages op i Folketinget.

Betjente: Så slemt står det til med vores it-system.

Frustrerede betjente: Rigspolitichef skal se på Polsag.

Et omtumlet liv: Politiets store it-skandale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.