Artikel top billede

Et omtumlet liv: Politiets store it-skandale

Polsag har været seks år undervejs og budt på års forsinkelser og budgetoverskridelser i millionklassen. Alt imens politifolk må angribe det daglige arbejde analogt.

Danmark skal nok prise sig lykkelig for, at politiet er bedre til at håndtere lov og orden i gaderne end til at styre it-projekter.

I hvert fald har politiets store prestige-projekt, Polsag, der skulle revolutionere politiets arbejdsgange og i sidste ende frigøre politifolk til at patruljere på gaderne, lidt utallige nederlag.

Rækken af forsinkelser og budget-overskridelser er lang.

I mellemtiden printer politifolk tusindvis af online-anmeldelser fra borgerne ud - for derefter at indtaste dem i et andet system.

Noget, Polsag ville have gjort op med.

Foreløbig seks år undervejs

I november 2004 indgås forlig om flerårsaftale for politiet. Aftalen rummer systemmodernisering.

I januar 2005 giver politikerne i Folketinget grønt lys til it-systemmoderniseringen i politiet.

Året efter - i januar 2006 - tegner politiet en kontrakt med CSC for at få lavet en kravspecifikation.

Tidsplanen lyder på dette tidspunkt, at Polsag forventes taget i brug i 2008, og systemet forventes implementeret i alle kredse i 2009.

I slutningen af 2006 er politiet klar til at tegne kontrakt om den endelige udvikling af Polsag.

Prisen forventes at blive cirka 153 millioner kroner.

Prisen stiger

Men allerede i april 2007 må Justitsministeriet bede om flere penge.

Prisen vurderes at være steget til 221 millioner kroner.

En ny tidsplan betyder, at systemet er færdigimplementeret i midten af 2010.

I juni 2008 afleverer CSC den sidste af fire designfaser. Og i september 2008 godkendes designet. Konstruktionen af systemet går i gang.

2011 - flere års forsinkelse

Men ak. Ved juletid 2008 er status på projektet en forsinkelse på cirka tre måneder, og Rigspolitiet forventer, at udrulningen begynder i slutningen af 2009.

Siden er der kommet meldinger om både juni 2010 og september 2010.

Version2 beskriver nu, at tidsplanen har forrykket sig yderligere. Måske tages de første skridt først i 2011, lyder det.
Af et aktstykke til Finansudvalget fremgår:

"Den samlede totaløkonomiske ramme for anskaffelse og udvikling af Polsag udgør dermed 425,2 millioner kroner."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.