Artikel top billede

Disse it-firmaer er allerbedst til at sprede godt miljø

Disse it-firmaer er bedst til at udvikle produkter, der kan hjælpe andre brancher med at blive grønnere.

Computerworld News Service: Teknologivirksomhederne har ikke bare travlt med at gøre deres egne produkter mindre kulstof-udledende; de er også i fuld gang med at designe produkter, der skal forbedre energieffektiviteten i de brancher, de betjener.

Det konkluderer Greenpeace efter at have givet branchen karakterer på baggrund af dens energipraksis.

Den internationale miljøorganisation giver sine bedste karakterer til Silicon Valley-giganterne Cisco Systems og Google samt til den svenske mobilleverandør Ericsson, det britiske teleselskab Vodafone og den japanske hardware-virksomhed Fujitsu.

Cisco får først og fremmest ros for sin software EnergyWise, som håndterer energiforbruget i forbundne enheder.

Google fører an på genbrugelig energi til virksomhedens server-farme.

Meget strøm fra kul og diesel

Trenden mod cloud computing har betydet et højere energiforbrug i teknologi-branchen, og Greenpeace fortæller, at en stor del af den strøm kommer fra kilder som kul og diesel.

Organisationen forsøger at presse branchen til at mindske kulstof-udledningen ved at anvende genbrugelig energi.

Rapporten bemærker desuden, at det er gået tilbage for teknologi-branchen i forhold til tidligere tiders lobby-arbejde for renere energi.

Teknologi-virksomhederne "tager ikke del i debatten," siger Gary Cook, der er it-analytiker hos Greenpeace.

"De overlader debatten til de traditionelle energiselskaber, som er meget tilfredse med status quo. Men det er ikke i it-branchens interesse. Der kan tjenes mange penge i forbindelse med overgangen til en mere effektiv økonomi."

En bemærkelsesværdig undtagelse er den japanske mobil-virksomhed Softbank, hvis administrerende direktør opfordrede Japan til at satse på alternative energikilder efter atomkatastrofen på Fukushima-værket i april.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Næsten hver sjette virksomhed bliver ramt af den samme malware, der stjæler bankoplysninger - Agent Tesla er tilbage i Danmark på fuld kraft
Dridex-malwaren som stjæler bankoplysninger, rammer omtrent hver sjette virksomhed i hele verden. I Danmark er den største trussel en keylogger via malwaren Agent Tesla.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.