Artikel top billede

To telegiganter slår pjalterne sammen mod 3 og TDC

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har afsagt kendelse: Telia og Telenor må gerne samarbejde om deres mobilnetværk. Det skærper kampen mod 3 og TDC.

Læs også:
Telia og Telenor slår sig sammen mod TDC og 3

TDC-boss tager Telenor/Telia-alliancen med ro

Telia og Telenors aftale skal granskes

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har afsagt en kendelse, der giver teleselskaberne Telia og Telenor lov til at flette fingre og frekvenser.

Det er resultatet, efter de to selskaber i sommeren 2011 offentliggjorde planerne for sammenlægningen, der skal give TDC og 3 mere kamp på mobilfronten.

Helt præcist må de to selskaber samarbejde om den del af deres mobilnetværk, der vedrører master, antenner samt frekvensressourcer (Radio Access Netværk).

Det betyder, at Telia og Telenor samler deres Radio Access netværk i det fælles joint venture, Newco.

I forbindelse med afgørelsen siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing:

"Samarbejdet medfører, at Telia og Telenor får et bedre og mere effektivt netværk. Det er en fordel for forbrugerne, men vi har også haft væsentlige betænkeligheder ved samarbejdet. Konkurrencerådet har godkendt det, fordi de to selskaber har givet en række væsentlige tilsagn, som vil sikre, at konkurrencen ikke lider skade."

Afgørelsen skal gavne kunderne, og det vil det ifølge Agnete Gersing gøre fordi "nogle får en bedre mobildækning, og flere vil på sigt kunne nyde godt af ny teknologi såsom 4G."

Fra fire til tre

Afgørelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indebærer blandt andet, at Telia og Telenor skal sælge eller udleje plads på overflødige master.

De to firmaer er desuden forpligtede til at levere mobiltelefoni og mobilt bredbånd til teleselskaber uden eget mobilnetværk på markedsmæssige vilkår.

"Det er afgørende for konkurrencen, at teleselskaber uden eget mobilnetværk fortsat har adgang til at købe mobiltelefoni og mobilt bredbånd på markedsmæssige og sædvanlige vilkår. Det er der taget højde for i afgørelsen," siger Agnete Gersing.

Herudover skal Newco overholde en række forretningsmæssige forpligtigelser som eksempelvis, at Telia og Telenor kun må byde på nye frekvenslicenser gennem Newco.

Samarbejdet mellem Telia og Telenor reducerer antallet af danske Radio Access netværk fra fire til tre nemlig Newco, TDC og Hi3G.

Telia og Telenor vil stadig dog stadig begge sælge adgang til mobiltelefoni og mobilt bredbånd på engros- og detailmarkedet.

Læs også:
Telia og Telenor slår sig sammen mod TDC og 3

TDC-boss tager Telenor/Telia-alliancen med ro

Telia og Telenors aftale skal granskes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere