Artikel top billede

To telegiganter slår pjalterne sammen mod 3 og TDC

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har afsagt kendelse: Telia og Telenor må gerne samarbejde om deres mobilnetværk. Det skærper kampen mod 3 og TDC.

Læs også:
Telia og Telenor slår sig sammen mod TDC og 3

TDC-boss tager Telenor/Telia-alliancen med ro

Telia og Telenors aftale skal granskes

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har afsagt en kendelse, der giver teleselskaberne Telia og Telenor lov til at flette fingre og frekvenser.

Det er resultatet, efter de to selskaber i sommeren 2011 offentliggjorde planerne for sammenlægningen, der skal give TDC og 3 mere kamp på mobilfronten.

Helt præcist må de to selskaber samarbejde om den del af deres mobilnetværk, der vedrører master, antenner samt frekvensressourcer (Radio Access Netværk).

Det betyder, at Telia og Telenor samler deres Radio Access netværk i det fælles joint venture, Newco.

I forbindelse med afgørelsen siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing:

"Samarbejdet medfører, at Telia og Telenor får et bedre og mere effektivt netværk. Det er en fordel for forbrugerne, men vi har også haft væsentlige betænkeligheder ved samarbejdet. Konkurrencerådet har godkendt det, fordi de to selskaber har givet en række væsentlige tilsagn, som vil sikre, at konkurrencen ikke lider skade."

Afgørelsen skal gavne kunderne, og det vil det ifølge Agnete Gersing gøre fordi "nogle får en bedre mobildækning, og flere vil på sigt kunne nyde godt af ny teknologi såsom 4G."

Fra fire til tre

Afgørelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indebærer blandt andet, at Telia og Telenor skal sælge eller udleje plads på overflødige master.

De to firmaer er desuden forpligtede til at levere mobiltelefoni og mobilt bredbånd til teleselskaber uden eget mobilnetværk på markedsmæssige vilkår.

"Det er afgørende for konkurrencen, at teleselskaber uden eget mobilnetværk fortsat har adgang til at købe mobiltelefoni og mobilt bredbånd på markedsmæssige og sædvanlige vilkår. Det er der taget højde for i afgørelsen," siger Agnete Gersing.

Herudover skal Newco overholde en række forretningsmæssige forpligtigelser som eksempelvis, at Telia og Telenor kun må byde på nye frekvenslicenser gennem Newco.

Samarbejdet mellem Telia og Telenor reducerer antallet af danske Radio Access netværk fra fire til tre nemlig Newco, TDC og Hi3G.

Telia og Telenor vil stadig dog stadig begge sælge adgang til mobiltelefoni og mobilt bredbånd på engros- og detailmarkedet.

Læs også:
Telia og Telenor slår sig sammen mod TDC og 3

TDC-boss tager Telenor/Telia-alliancen med ro

Telia og Telenors aftale skal granskes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere