Artikel top billede

Studerende på barrikaderne over netværks-nedbrud

Efter flere måneder med massivt it-bøvl har studerende på Professionshøjskolen Metropol i København fået nok.

Læs også: Derfor er det gået helt galt med studerendes it.

De studerende på Professionshøjskolen Metropol i København sukker højlydt i disse dage, uger og måneder.

Sukkeriet skyldes massive it-problemer, der blandt andet flår de studerende af skolens trådløse internet i flere timer om ugen, samtidig med at godt 1.200 lærerstuderende ikke kan printe fra deres egne computere.

Dertil kommer, at Professionshøjskolen Metropol ifølge formand for De Studerendes Råd på læreruddannelsen, Sarah Haug Rasch, har så dårlig en it-platform, at mange studerende hopper over på cloud-tjenester som Gmail og Dropbox, når de skal arbejde sammen i grupper.

"Forleden var nettet nede i 10 timer, og det værste er, at alle it-problemerne oveni hinanden fylder rigtig meget i hverdagen," siger Sarah Haug Rasch.

"Det er irriterende og direkte problematisk, at man ikke kan komme på nettet eller printe artikler, som vi oveni købet har betalt Copydan for at få adgang til, fordi vi så har svært ved at læse opgivne tekster eller er tvunget til at læse alle teksterne på skærmen," fortæller hun til Computerworld.

Raser i åbent brev til ledelsen

Professionshøjskolen gør ellers en dyd ud at fortælle de studerende, at den prioriterer studieværktøjer og vidensdeling meget højt, men det kan man ifølge Sarah Haug Rasch ikke mærke i hverdagen.

I frustration over it-bøvlet har hun derfor skrevet et åbent brev til institutchefen for Professionshøjskolen Metropols Institut for Skole og Læring, der huser omkring 1.200 lærerstuderende.

"Jeg mener, det er fuldstændig grotesk, at en moderne uddannelsesinstitution som vores, er så ekstremt langt bagefter på IKT-området," lyder det blandt andet i det åbne brev på instituttets intranet.

"For mig at se er det dybt godnat. Jeg blev lovet, at jeg ville komme til at gå på 'Danmarks førende IT-seminarium', dengang jeg startede her. Først blev seminarium taget fra mig. Sidenhen IT," harcelerer Sarah Haug Rasch i det åbne brev om sin personlige oplevelse med at blive en del af den store Metropolskole i 2009, hvor seminaret efterfølgende fik lagt sine it-systemer sammen med de andre uddannelsesinstitutioner.

Over 50 medstuderende har kommenteret og bakket op omkring Sarah Haug Rasch' indlæg.

"Jeg tilslutter mig resten af flokken. Rigtig godt skrevet og nu må vi virkelig håbe, at der er nogen, der lytter!" skriver en medstuderende som en kommentar til opsangen fra formanden for De Studerendes Råd på læreruddannelsen.

Læs også: Derfor er det gået helt galt med studerendes it.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.