Artikel top billede

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Nye tal afslører, hvordan det hårdt pressede pc-markeds fremtid ser ud.

Læs også: 

Brat opbremsning i pc-salg: Salget gået i stå

Sådan kan hårdt pressede HP komme tilbage på sporet

Efter vækstrater på himmelflugt i 00'erne er pc-salget inden for de seneste år blevet udsat for en brat opbremsning i konkurrencen fra tablet-computere, smartphones og ikke problemerne med den globale økonomiske krise.

Alligevel peger analysehuset Gartner på, at pc-salget vil vokse med 4,4 procent i 2012 i forhold til 2011, hvilket svarer til, at der i år vil være et samlet salg på 368 millioner enheder i år.

Gartner peger samtidig på, at vi 2013 vil se yderligere vækstrater, der sender pc-salgstallet om på den anden side af 400 millioner enheder.

Det skriver Gartner.

Ulandene skal redde pc'erne

Væksten ovenpå den nuværende, tørre salgsperiode skyldes ifølge it-analysehuset, at pc-markedet vil forsøge at indhente det forsømte med nye, kundeefterspurgte innovationer.

"Det helt store spørgsmål er så, om Windows 8 og ultrabooks vil skabe overbevisende tilbud, der får it-foregangsfolkene til at blive interesserede i pc'erne igen," siger Ranjit Atwal, direktør i Gartner, som peger på, at det især er nye markeder i udviklingslande, der skal drive pc-efterspørgslen.

"Nye markeder er nøglen til en verdensomspændende pc-vækst på både kort og længere sigt. Vores forventninger er, at nye markeder i 2012 og i 2013 vil øge markedsandelen fra lige over 50 procent i 2011 til omkring 70 procent i 2016," forklarer Ranjit Atwal.

Folk vil have funktioner

Håbet for pc-leverandørerne bliver således tændt på vågeblus, efter 2011 vendte op og ned på pc-salget, da der opstod en underskov af alternativer til den tidligere altdominerende pc.

"Brugen af applikationer som e-mail, sociale netværk og internet er traditionelt blevet ordnet på pc'en. De applikationer bliver nu tilgået fra tablets og smartphone, hvilket gør disse enheder mere værdifulde og tiltrækkende for forbrugerne," lyder det fra Ranjit Atwal.

"Kunderne vil kigge efter de opgaver, som de skal udføre, og derefter beslutte sig for, hvilke maskiner der vil kunne understøtte opgaveløsningen på den mest effektive, sjove og behagelige måder. Enhederne skal mødes brugernes behov - det er ikke omvendt," siger Gartner-direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere