Artikel top billede

BaneDanmark kaster milliarder efter omstridt it-firma

Leverandøren af Rejsekortet er udvalgt til også at levere dele af signalsystemet i et kæmpe offentligt it-projekt, der løber op i små 10 milliarder kroner.

Læs også:
Dansk it-projekt til 18 milliarder kører på skinner i år

Skandale-leverandører med i it-projekt til 18 millarder

Det statsejede selskab Banedanmark har udvalgt sig tre leverandører til et kæmpe moderniseringsprojekt af signalsystemet til godt 3.000 kilometer dansk jernbane-net.

Leverandørvalget til jernbanesignalsystem på Fjernbane Øst og Fjernbane Vest, der løber op i mellem syv milliarder og 9,5 milliarder kroner, er faldet på Alstom, Balfour Beatty og Thales.

Sidstnævnte Thales står også for 80 procent af leverancerne til det skandaleramte Rejsekort-system.

Ikke samme afdeling

BaneDanmarks programdirektør, Morten Søndergaard, har dog tidligere overfor Computerworld understreget, at det er en anden del af Thales, der står for signalsystemerne, end den afdeling, som har stået bag forsinkelserne af det danske Rejsekort.

Han fortalte samtidig, at Thales' signalsystem-division er et af de selskaber, der har leveret flest signal-anlæg (CBTC) til metroer i verden.

"Hvis du tager til England, så har der været problemer med nogle andre leverandører, og i Tyskland har der været problemer med et helt tredje sæt leverandører. Alle lande har en dårlig historie med en af leverandørerne, så på mange måder er de lige gode og lige dårlige," sagde Morten Østergaard for et års tid siden omkring prækvalifikationen.

I dette projekt skal Thales sammen med Balfour Beatty levere udstyr og viden til Fjernbane Vest, mens Alstom leverer til Fjernbane Øst.

It bliver hjørnesten

De tre udvalgte leverandører skal levere signal-grej, it-hardware og software til kontrol af det kommende jernbane-signalsystem i Danmark, hvor Morten Søndergaard har fremhævet, at it bliver en af de vigtigste hjørnesten i projektet.

Inden prækvalifikationen har BaneDanmark brugt fem år på forundersøgelser, og må derfor forventes at være godt rustet til at håndtere de næste små 10 års udrulning af projektet.  

Hele moderniseringsprojektet forventes at koste omkring 18 milliarder kroner og køre på skinner i 2021.

Du kan læse mere om projektet her.

Læs også:
Dansk it-projekt til 18 milliarder kører på skinner i år

Skandale-leverandører med i it-projekt til 18 millarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere