TDC afviser krigserklæring mod roaming-rivaler

Mens teleoperatører står til at miste roaming-indtægter med ny chip-løsning, kan TDC se frem til at skumme fløden.

Læs også: Dansk chip skal smadre telebranchens roaming-fidus.

At teleoperatørerne tjener tykt på roaming har længe været en offentlig kendt hemmelighed.

Derfor har det nye teleselskab Interfone valgt at tage kampen op mod tele-operatørernes roaming-telefoni med en ny chip-opfindelse, der leder kundernes udlandssamtaler uden om teleoperatørernes dyre internationale linjer.

Men ikke alle teleoperatører beklager denne roaming-fidus.

For Interfone har nemlig indgået aftale med TDC, der betyder, at samtalerne bliver ledt fra konkurrerende teleoperatører over på TDCs netværk.

Sammen med den hollandske operatør KPM er TDC nemlig Interfones eneste to samarbejdspartnere.

Computerworld har derfor spurgt TDC's pressechef Lasse Bastkjær Jensen om, hvorvidt TDC's samarbejde med Interfone skal ses som en krigserklæring mod konkurrenterne.

Det afviser han indirekte.

"Vi ser det som et standard kundeforhold. TDC udbyder en standard interconnect aftale på grossistmarkedet, som alle kan indgå. Det gælder også Interfone," skriver han i et svar til Computerworld.

På spørgsmålet om, hvad TDC får ud af aftalen, lyder svaret:

"Et kundeforhold i vores wholesale-forretning. Konkret vil det betyde mere trafik fra Danmark til vores internationale udbydere."

Læs også: Dansk chip skal smadre telebranchens roaming-fidus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.