Artikel top billede

TDC afviser krigserklæring mod roaming-rivaler

Mens teleoperatører står til at miste roaming-indtægter med ny chip-løsning, kan TDC se frem til at skumme fløden.

Læs også: Dansk chip skal smadre telebranchens roaming-fidus.

At teleoperatørerne tjener tykt på roaming har længe været en offentlig kendt hemmelighed.

Derfor har det nye teleselskab Interfone valgt at tage kampen op mod tele-operatørernes roaming-telefoni med en ny chip-opfindelse, der leder kundernes udlandssamtaler uden om teleoperatørernes dyre internationale linjer.

Men ikke alle teleoperatører beklager denne roaming-fidus.

For Interfone har nemlig indgået aftale med TDC, der betyder, at samtalerne bliver ledt fra konkurrerende teleoperatører over på TDCs netværk.

Sammen med den hollandske operatør KPM er TDC nemlig Interfones eneste to samarbejdspartnere.

Computerworld har derfor spurgt TDC's pressechef Lasse Bastkjær Jensen om, hvorvidt TDC's samarbejde med Interfone skal ses som en krigserklæring mod konkurrenterne.

Det afviser han indirekte.

"Vi ser det som et standard kundeforhold. TDC udbyder en standard interconnect aftale på grossistmarkedet, som alle kan indgå. Det gælder også Interfone," skriver han i et svar til Computerworld.

På spørgsmålet om, hvad TDC får ud af aftalen, lyder svaret:

"Et kundeforhold i vores wholesale-forretning. Konkret vil det betyde mere trafik fra Danmark til vores internationale udbydere."

Læs også: Dansk chip skal smadre telebranchens roaming-fidus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere