Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: /)

Dansk chip skal smadre telebranchens roaming-fidus

Dansk teleselskab vil sætte stopper for dyr udlandstelefoni. Læs her hvordan.

Læs også:

Derfor skal du betale kassen for roaming

Regeringen: Roaming-priserne skal længere ned

En chokerende telefonregning er desværre ofte med i bagagen, når danskere kommer tilbage fra en tur i udlandet.

Men det skal være slut nu, hvis står det til det nystartede danske teleselskab Interfone, der har en række garvede veteraner fra den succesrige mobildistributør Dangaard Telecom i spidsen.

Ved hjælp af en ny-opfundet chipløsning baseret på IP-telefoni, der så at sige kører udlandssamtalerne uden om teleoperatørernes dyre internationale linjer, lover Interfone kunderne minuttakster ved udlandstelefoni på mellem 75 øre og 2,5 kroner.

En krigserklæring

Interfone lægger ikke skjul på, at tiltaget er en form for krigserklæring mod teleoperatørerne.

"Interfone har potentiale til at blive en killer-applikation, der kan skabe et nyt dansk tele-eventyr. Løsningen er genial, men selvfølgelig knap så sjov for teleoperatørernes omsætning," lyder det fra Interfones bestyrelsesformand og investor Steen Folmer Pedersen, der er tidligere direktør i Dangaard Telecom.

Han fortsætter:

"Omvendt vil mange operatører internationalt hurtigt se Interfone-løsningen som en mulighed fremfor en konkurrent. De har i øvrigt ikke noget valg, for kunderne kommer til at vælge Interfone eller et lignende produkt, fordi roaming-priserne er høje via GSM-nettet internationalt."

Chippen, der sælges for 299 kroner, placeres oven på mobiltelefonens eksisterede SIM-kort, og herefter er det Interfone - og ikke teleoperatøren - der sender roaming-regningen af sted til kunden.

Chippen aktiveres kun ved opkald til udlandet fra Danmark og ved brug af telefonen i udlandet. Ved opkald "afbrydes" den internationale GSM-forbindelse, hvorefter kaldet routes via internettet.

"Vi har lavet aftaler med to operatører, TDC og hollandske KPM. Vi køber kort sagt trafikken hos dem, og systemet vælger automatisk den operatør, der leverer den billigste pris til samme høje kvalitet. Vi afregner kunderne pr. sekund, og det er der ikke mange af de andre, der gør," fortæller direktør Jørn Husted, der ligeledes har en fortid i toppen af Dangaard Telecom.

Det kan derfor tage nogle sekunder mere at etablere kaldet, men Interfone bedyrer, at samtalekvaliteten er den samme som ellers.

Har flere planer

Interfone gik i luften i sidste uge. Jørn Husted, er i fuld gang med at opbygge et forhandlernetværk i første omgang i Danmark og resten Skandinavien.

Håbet er et internationalt gennembrud.

"Ret beset er besparelserne ofte større i mange andre lande end i Danmark, som er forholdsvis liberaliseret som telemarked - men alligevel er roaming-omkostningerne i Danmark astronomiske for mange virksomheder," lyder det fra Jørn Husted.  

I første omgang hjælper chippen kun på voice, og altså ikke på data-roaming. Den virker heller ikke på roaming via satellittelefoni, som også kan være et problem.

At udvide til data-roaming ligger dog i Interfones fremtidskort.

EU har fastsat loftet for roaming inden for EU's grænser til 3,65 kroner i minuttet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere