Artikel top billede

Derfor frygter teleselskaber ikke smart roaming-fidus

Interfones nye chip, der med TDC i ryggen skal forhindre skyhøje roaming-regninger, får ikke teleselskaber til at ryste i bukserne.

Læs også: Dansk chip skal smadre telebranchens roaming-fidus

"Løsningen er genial, men selvfølgelig knap så sjov for teleoperatørernes omsætning."

Sådan lød ordene fra Steen Folmer Pedersen, bestyrelsesformand og investor i Interfone, da mobilselskabet, der netop har set dagens lys, lancerede sin nye chip-løsning.

Formålet med chippen er at forhindre skyhøje roaming-regninger, og det sker ved at køre samtalerne uden om teleoperatørernes dyre linjer. Det sker blandt andet i samarbejde med TDC.

Men hverken Telia eller Telenor frygter, at chip-løsningen bliver en trussel mod deres omsætning.

Det vil kunderne ikke kaste sig over

"Umiddelbart er det en interessant forretningsmodel, og det er da klart, at der er nogen, der vil benytte sig af muligheden. Men da det kræver, at man selv skal ind og pille ved telefonen, forventer vi ikke, at det er noget, kunderne vil kaste sig over," siger Telenors pressechef Peter Glüsing og tilføjer:

"Men man skal aldrig sige aldrig i den her branche. Det kan være, de rammer noget, der er behov for."

Men skulle det vise sig at være tilfældet, er Telenor ikke bleg for at slå igen.

"Vi hilser konkurrencen velkommen og vil følge produktet og udviklingen løbende. Men vi forbeholder os selvfølgelig retten til løbende at justere priserne og dermed puste til konkurrencen," lyder det fra Telenors pressechef Peter Glüsing.

Nogenlunde samme melding kommer fra Telia.

"Vi følger naturligvis altid den slags med interesse, men vi er ikke bekymrede som sådan, da vi selv har attraktive priser," skriver Telias kommunikationschef Mette Honoré i et svar til Computerworld.

Tendensen mod faldende roaming-priser i blandt andet EU-regi, er ifølge Peter Glüsing en anden årsag til, at Telenor tager chip-nyheden med ro.

Læs også: Dansk chip skal smadre telebranchens roaming-fidus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere