Artikel top billede

(Foto: unknown)

EU vil fjerne dyre roamingpriser på mobilsnak i 2015

Priserne på samtale, sms og data-download mellem EU-lande skal nærme sig de nationale priser, lyder det i et EU-udspil til en høring om lavere tele-priser i EU.

Den såkaldte roamingafgift - prisen for at glide ind på andres telefonnet med samtaler, sms'er og data i udlandet - skal nærme sig nul kroner inden for EU's grænser i 2015.
 
Det skriver EU i et arbejdsdokument i forbindelse med en høring. 

Her er forbrugere, private selskaber, teleoperatører og offentlige myndigheder inviteret til at diskutere, hvordan roaming-taksterne fungerer og komme med idéer til, hvordan konkurrencen bedst muligt kan intensiveres. 

"Store forskelle mellem hjemlige takster og roamingpriserne hører ikke hjemme i ét ægte EU-marked. Derfor bliver vi nødt til at adressere manglen på konkurrence og finde på en vedvarende løsning på problemet," lyder det fra EU-kommissær Neelie Kroes i forbindelse med udspillet.
 
Hun understreger dog samtidig, at EU vil have en åben tilgang til, hvordan en løsning på konkurrencesituationen skal håndteres.
 
Tale, sms og data bliver trykket
En eventuel fjernelse af roaming-taksterne vil betyde, at prisen for en samtale mellem London og Løgstør vil nærme sig den pris, som to naboer betaler for at føre en samtale over lommeknoglerne.
 
Samtidig vil de høje data-roamingpriser også falde markant.
 
For at imødekomme den generelle konkurrence i Europa fremhæver EU i sit udspil, at der er behov for en passende pris for udlandtelefoni, sms'er og data sammenlignet med de nationale priser, der er dykket meget hurtigere end roaming-priserne.  
 
Kommissionen erkender dermed, at EU's tidligere forsøg med at lægge et roamingloft over priserne har slået fejl, da stort set alle teleselskaber lægger deres roamingpriser lige omkring den maksimale roamingafgift.
 
Dermed er der ikke skabt reel konkurrence, men en kartellignende prisdannelse.
 
"I dagligdagen er manglen på ét enkelt telemarked et mareridt for mange små og mellemstore virksomheder. Hvorfor skal de rejse rundt i Europa og jonglere med SIM-kort og betale en formue for at kommunikere?" har Neelie Kroes tidligere udtalt.
 
Du kan læse mere om høringen her, som lukker for svar den 11. februar 2011.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere