Artikel top billede

Så vilde er vi med tablet-computere: Kan ikke få nok

Tablet-markedet har trecifrede vækstrater, og Apples dominans er under pres.

Læs også: 
Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Derfor forandrer iPad alt på chip-markedet

Antallet af solgte tablets vokser voldsomt i disse år.

Ifølge nye tal fra analysehuset IDC blev der i fjerde kvartal i 2011 sendt 28,2 millioner tablets ud til salgskanalerne, hvilket er en stigning på 155 procent i forhold til samme tidspunkt i 2010.

Sammenlignet med tredje kvartal 2011 er væksten på 56,1 procent, og antallet af solgte tablets i hele 2011 lyder ifølge IDC-analytikerne på 68,7 millioner tablet-pc'er.

På grund af den voldsomme udvikling har IDC opjusteret sine forventninger til tablet-salget i 2012 fra 87,7 millioner enheder til 106,1 millioner tablets svarende til godt 26 millioner solgte tablets per kvartal.

Det skriver IDC på sin hjemmeside

Apple bliver presset

Ikke overraskende er det Apples iPad, der trækker det helt store salgslæs på tablet-markedet.

Æbleselskabet står således for 15,4 millioner solgte iPads i fjerde kvartal 2011, hvilket svarer til en markedsandel på omkring 55 procent.

Dog sad Apple på en markedsandel på 61,5 procent i det tredje kvartal og bliver især presset af Amazon, der debuterede med Kindle Fires, der blev solgt 4,7 millioner gange i 2011's sidste kvartal.

Tredjepladsen over toneangivende tablet-leverandører tilfalder Samsung, som sidder på knap seks procent af markedet. På fjerde- og femtepladsen finder vi henholdsvis Barnes & Noble og Pandigital.

Hvis man sammenligner styresystemer, så haler Android kraftigt ind på Apples iOS, da Android nu kan bryste sig af at være i 45 procent af alle nye solgte tablets mod en markedsandel på under en tredjedel i tredje kvartal 2011.

Smartphones er kongen

Til sammenligning med pc-markedet forventer analytikerne fra Gartner, at der bliver solgt 368 millioner pc'er i 2012.

Det vil ifølge en ganske grov beregning sige godt 90 millioner solgte pc'er per måned - eller godt 60 millioner mere end antallet af solgte tablets per måned.

Hverken pc'er eller tablet-computere kan dog hamle op med smartphone-markedet, som forventes at have langet 472 millioner smartphones over disken i 2011 ifølge IDC-beregninger.

Det svarer til, at analytikerne forventer, at der i år bliver solgt omtrent lige så mange smartphones som pc'er og tablets tilsammen.

IDC peger på, at antallet af solgte smartphones forventes at komme op og snuse til den magiske milliard i slutningen af 2015. 

Læs også: 
Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Derfor forandrer iPad alt på chip-markedet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere