Artikel top billede

Så vilde er vi med tablet-computere: Kan ikke få nok

Tablet-markedet har trecifrede vækstrater, og Apples dominans er under pres.

Læs også: 
Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Derfor forandrer iPad alt på chip-markedet

Antallet af solgte tablets vokser voldsomt i disse år.

Ifølge nye tal fra analysehuset IDC blev der i fjerde kvartal i 2011 sendt 28,2 millioner tablets ud til salgskanalerne, hvilket er en stigning på 155 procent i forhold til samme tidspunkt i 2010.

Sammenlignet med tredje kvartal 2011 er væksten på 56,1 procent, og antallet af solgte tablets i hele 2011 lyder ifølge IDC-analytikerne på 68,7 millioner tablet-pc'er.

På grund af den voldsomme udvikling har IDC opjusteret sine forventninger til tablet-salget i 2012 fra 87,7 millioner enheder til 106,1 millioner tablets svarende til godt 26 millioner solgte tablets per kvartal.

Det skriver IDC på sin hjemmeside

Apple bliver presset

Ikke overraskende er det Apples iPad, der trækker det helt store salgslæs på tablet-markedet.

Æbleselskabet står således for 15,4 millioner solgte iPads i fjerde kvartal 2011, hvilket svarer til en markedsandel på omkring 55 procent.

Dog sad Apple på en markedsandel på 61,5 procent i det tredje kvartal og bliver især presset af Amazon, der debuterede med Kindle Fires, der blev solgt 4,7 millioner gange i 2011's sidste kvartal.

Tredjepladsen over toneangivende tablet-leverandører tilfalder Samsung, som sidder på knap seks procent af markedet. På fjerde- og femtepladsen finder vi henholdsvis Barnes & Noble og Pandigital.

Hvis man sammenligner styresystemer, så haler Android kraftigt ind på Apples iOS, da Android nu kan bryste sig af at være i 45 procent af alle nye solgte tablets mod en markedsandel på under en tredjedel i tredje kvartal 2011.

Smartphones er kongen

Til sammenligning med pc-markedet forventer analytikerne fra Gartner, at der bliver solgt 368 millioner pc'er i 2012.

Det vil ifølge en ganske grov beregning sige godt 90 millioner solgte pc'er per måned - eller godt 60 millioner mere end antallet af solgte tablets per måned.

Hverken pc'er eller tablet-computere kan dog hamle op med smartphone-markedet, som forventes at have langet 472 millioner smartphones over disken i 2011 ifølge IDC-beregninger.

Det svarer til, at analytikerne forventer, at der i år bliver solgt omtrent lige så mange smartphones som pc'er og tablets tilsammen.

IDC peger på, at antallet af solgte smartphones forventes at komme op og snuse til den magiske milliard i slutningen af 2015. 

Læs også: 
Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Derfor forandrer iPad alt på chip-markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere