Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Derfor forandrer iPad alt på chip-markedet

Tablets står til at blive det fjerdestørste marked for halvledere.

Læs også:

Apple klar med ny iPad - se den her

Computerworld News Service: Tablets bliver i 2014 det fjerdestørste globale marked for halvledere på grund af det forrygende salg af Apples iPad, forudsiger markedsanalysefirmaet IHS.

Tilbage i 2010 var tablets kun det 35. største marked for halvledere, men IHS iSuppli Application Market Forecast Tool viser, at salget af halvledere til brug i tablets vil stige til 103,1 milliarder kroner i 2014 fra 14,7 milliarder kroner i 2010.

I 2011 udgjorde tablets det ottendestørste marked for halvledere, og det forudsiges, at de allerede i år vil blive det femtestørste.

Samtidig vil mobiltelefoner blive verdens største aftager af halvledere i 2012 og således for første gang overhale bærbare computere som det førende chipsegment, påpeger IHS.

"Så hurtigt media-tablets er steget fra nær ubetydelighed til at være med helt i top, er uden fortilfælde i den globale halvlederindustris historie," siger Dale Ford, der er chef for analyse af elektronik og halvledere hos IHS.

"Drevet primært af Apples iPad forventes det, at media-tablets på fire år vil have gennemgået en udvikling som andre produkter såsom bærbare og mobiltelefoner har brugt over et årti på. Denne himmelflugt vil have store konsekvenser for den globale halvlederindustri, som må tilpasse sig for at imødekomme media-tablet-markedets hurtige vækst og enorme størrelse."

Nye leverandører på vej

IHS forudsiger, at halvledermarkedet vil gennemgå en forandringsperiode, hvor nye leverandører vil forsøge at få en bid af de nye forretningsmuligheder, der følger med den hurtige vækst i salget af tablets.

"Fremkomsten af nye, specifikke anvendelser har tidligere medført, at der er opstået halvledergiganter såsom mikroprocessor-kolossen Intel og mastodonten inden for chipsæt til mobiltelefoner Qualcomm. Men tablets vil generere en langt mere forskelligartet efterspørgsel på halvledere, hvilket vil sprede forretningsmulighederne blandt en bredere vifte af leverandører, end hvad der var tilfældet for tidligere platforme."

Blandt andre vil producenter af NAND-flash og DRAM, trådløse integrerede kredsløb, billedsensorer, mikroelektromekaniske sensorer, LED'er og integrerede kredsløb til strømstyring drage fordel af udviklingen, vurderer IHS.

"Selvom der er en håndfuld leverandører, der vil skille sig ud som førende leverandører af halvledere til media-tablets, så findes der mange komponentmarkeder, der repræsenterer meget attraktive forretningsmuligheder for en bred vifte af leverandører. Interessant nok er media-tablets og mobiltelefoner en afgørende drivkraft i nedbringelsen af den konsolidering i halvlederindustrien, der har udviklet sig i mere modne markeder såsom pc-markedet."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Apple klar med ny iPad - se den her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere