Artikel top billede

Startups på pengejagt i USA: Hvor er de danske investorer?

FØLJETON: Hvorfor skal man rejse om på den anden side af kloden for at finde håndører til danske iværksættere?

Iværksætter-idéer kan ende som en fuser eller et globalt eventyr. ComON og vores søstermagasin CRN følger i en føljeton opstartsfirmaet Panorama9, der ufortrødent sigter mod en global succes. Dette er episode 5:

En af årsagerne, til at det danske firma Panorama9 stålsat fokuserer på at få fodfæste i USA, er håbet om flere investorer.

Endnu har villig investorer ikke investeret i Panorama9, men direktør Allan Thorvaldsen er stadig fortrøstningsfuld.

"Der er virkelig mange angel-investorer herovre. Det mangler vi altså i Danmark," siger direktøren, som dermed bygger videre på den kritik, som andre succesfulde it-firmaer har luftet på ComON.

"Og mange af de investeringsorganer, vi har i Danmark, er statsejet. Der er selvfølgelig selskaber som Sunstone og Northzone, hvor der også sidder tidligere entreprenører, men det er kendetegnende, at hovedparten er tidligere bankfolk," siger Allan Thorvaldsen.

Og tidligere bankmænd har ikke den lyst og risikovillighed, der er forbundet med tidlige investeringer, mener han.
Derfor kunne det være interessant at få flere private investorer frem i lyset.

"Der er jo flere folk i Danmark, der har haft succes med salg af deres egne virksomheder. Det kunne være interessant at få flere af dem ud af busken, for de vil i højere grad være villige til at investere i en god ide selv om den ikke holder i excel".

"Og mange iværksætter-idéer har jo blot brug for 3-400.000 kroner for at teste, om idéen kan flyve i et par måneder," siger Allan Thorvaldsen, der dog selv er på udkig efter et lidt større beløb.

Over åen efter vand

I sit korte besøg i it-dalen har han mødt danskere, der leder efter investeringer på mellem 50.000 og 100.000 dollars i USA.

"Det er altså relativt få penge at rejse så langt efter. Det er penge, der burde kunne findes derhjemme," siger han i et Skype-interview fra San Francisco.

I USA er der så mange angelinvestorer, at de er samlet i portaler som AngelList. Men LinkedIN bliver også brugt massivt til at connecte andre andre opstartsfirmaer med mulig investorer.

"Folk herovre er rigtig gode til at henvise og forbinde andre iværksættere til folk, der måske kan hjælpe dem. Det kan vi også lære noget af derhjemme. Altså ikke at være bange for at sende folk videre i vores netværk," siger Allan Thorvaldsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere