Artikel top billede

iPad-klager tager til: Ny iPad bliver alt for varm

Den nye iPad er hot i en mere end en forstand, lyder det fra et stigende antal brugere. Test bekræfter kritikken.

I går, tirsdag, kunne vi fortælle, at der på Apples officielle debatforum er mange brugere, der klager over, at deres iPad bliver varm.

"Jeg hentede min sorte 32 GB (WiFi) fredag morgen. Så snart jeg begyndte at anvende den, kunne jeg mærke, at den blev varm. Det er ikke vildt sammenlignet med en laptop, men for en enhed som denne er det ikke særligt behageligt," skriver en bruger i Apples forum. 

De rapporter får nu opbakning fra USA's største forbrugermagasin, det anerkendte Consumer Reports, som har lavet målinger, der viser, at den nye iPad under intensiv brug bliver op til 6,6 grader celsius varmere end iPad 2. 

Det fremgår af forbrugermagasinets tests, at den nye iPad kan nå en temperatur på op til 46,6 grader celsius (116 grader fahrenheit). 

Udsat for spil-test

De højere temperaturer er målt under tests, hvor en iPad2 og en ny iPad er sat til at afvikle det grafiktunge spil Infinity Blade II i 45 uafbrudte minutter, samtidig med at de er sat til opladning.

Consumer Reports har dog også lavet en tilsvarende test, hvor to iPads ikke er sat til opladning i mens. Det har dog kun begrænset indflydelse på udfaldet - her blev temperaturen målt på den nye iPad målt til at være på 45 grader.

Forbrugermagasinet nævner dog, at selvom varmen tydeligt kan mærkes, når iPad'en bliver holdt i hånden, så er temperaturen ikke så høj, at det føles brændende eller direkte ubehageligt, når den holdes i hånden i kortere i perioder.

Begge test blev udført i et lokale med luft temperatur på 22 grader. Apple fraråder, at iPad'en bliver brugt i omgivelser, hvor lufttemperaturen overstiger 35 grader.

Consumer Reports undersøgelse er ikke den eneste, der viser, at den nye iPad bliver varmere end de tidligere versioner. En lignende test udført at den hollandske side Tweakers.net viser samme tendens.

I Tweakers test, hvor iPaden dog bliver udsat for knap så krævende udfordringer, er temperaturen på den nye iPad målt til 33,6 grader celsius, mens en iPad 2 blev 28,2 grader varm.

Apple svarer på kritik

Sagen om de varme iPads, ser dog ikke ud til at give Apple sved på panden.

I løbet af de første fire dage, har den calforniske virksomhed solgt mere end 3 millioner nye iPads, og Apples svar på kritikken er dog også relativ kølig.

Til den amerikanske tech-blog All Things D, meddeler Apples PR-medarbejder Trudy Muller, at iPad'en opererer inderfor Apples temperatur-krav, og hvis kunder oplever problemer, opfordres de til at kontakte Apples skadeservice, AppleCare.

Læs også:

Her er 5 grunde til, at du ikke skal købe den nye iPad

Gadget-eksperter er vildt begejstrede over ny iPad-skærm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere