Artikel top billede

Konkurrencemyndighed ser nærmere på KMD-priser

En KMD-konkurrent og brancheforening har holdt møde med Konkurrencestyrelsen om KMD-sagen, hvor selskabets priser er i fokus.

Opgøret omkring KMD's priser har ramt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det oplyser it-leverandøren og KMD-konkurrenten, Medialogic, til Computerworld.

"Jeg kan oplyse, at Medialogic afholdt møde med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen den 12. december 2011, hvor vi forelagde hele sagen for dem," fortæller administrerende direktør Kate Turch fra Medialogic til Computerworld.

Konkurrenceforvridende metoder

Hun henviser til, at KMD's priser, ifølge kommunerne, ikke bare bliver holdt hemmelige, men at priserne stiger på monopol-området, mens de falder på de konkurrenceudsatte områder.

"KMD sidder så tungt på det kommunale it-marked, at de er i stand til at presse andre leverandører ud af markedet ved at benytte sig af konkurrenceforvridende metoder."

"For eksempel ved at lave decideret prisdumpning eller ved at true kommunerne med, at de overtræder loven, hvis de tegner kontrakt med en anden leverandør uden at have gennemført et udbud," udtaler hun i en pressemeddelelse, som selskabet også har sendt ud.

ITEK deltog i mødet

Derfor er selskabet gået til konkurrencemyndighederne. På mødet deltog desuden Medialogics advokat og direktør Tom Togsverd, direktør for DI ITEK, mens deltagerne fra styrelsen var blandt andet vicedirektør Kim Sparlund, oplyser Medialogic.

"Vi afventer en afgørelse fra styrelsen," fortæller Kate Turch.

I den seneste tid er striden mellem kommunerne og KMD blusset op, hvor KL's formand Jan Trøjborg (S) blandt andet har talt med store bogstaver over for it-giganten, der står over for et snarligt salg.

KL skulle, ifølge en Folketingslov, sælge KMD. Det skete i slutningen af 2008 og allerede et lille år senere, var der ballade omkring KMD's priser og retten til at sammenligne priserne mellem kommunerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere