Artikel top billede

S-ordfører langer ud efter KMD: Uacceptabel opførsel

S-ordfører er benhård i sin kritik af salgsklare KMD. Hun mener, at KMD misbruger sin position i det offentlige.

Den højspændte konflikt mellem kommunerne, Kombit og KL på den ene side og it-leverandøren KMD på den anden side, rammer nu Christiansborg.

Striden handler om gennemsigtighed på priser på KMD's monopol-systemer og mulighederne for at sammenligne disse priser på tværs af kommuner.

Særligt i de seneste uger er opgøret spidset til. For beløbet, der ønskes indsigt i, runder omkring en milliard kroner årligt.

Midt i striden spøger salgsplaner for KMD, hvor ejerne angiveligt er på trapperne med et frasalg, men også beskyldninger om, at kommunerne via Kombit er ved at opbygge et nyt KMD, er blevet rejst.

KMD handler uacceptabelt

Hos Socialdemokraterne ser man én skurk i striden.

"KMD's lukkethed er helt uacceptabel," siger it-ordfører Trine Bramsen til Computerworld. 

Hun forklarer, at kommunerne fortæller, at de ikke kan få overblik over, hvad de betaler de kæmpe summer til.

"Vi skal simpelthen vide, hvad skattekronerne bliver brugt til. Det har KMD et moralsk ansvar for," siger hun. 

It-ordføreren mener ligefrem, at selskabet misbruger dets position. Ligesom hun peger på motivet omkring salgsplaner.

"KMD har en meget fordelagtig position i det offentlige, og den misbruger selskabet lige nu, hvor det måske står overfor et salg," siger Trine Bramsen.

Truer KMD

Derfor skal andre myndigheder faktisk overveje KMD's gøren og laden i denne sag, når de køber ind i fremtiden, mener hun. 

"Derfor mener jeg også, at offentlige myndigheder når de køber ind fremover, skal kigge på KMD's handlinger i denne sag. Det er ikke i orden," siger Trine Bramsen. 

It-ordføreren vil nu undersøge, hvad man kan gøre for at skabe mere gennemsigtighed for kommunerne.

Læs Venstres Michael Aastrup-Jensen kommentarer til sagen senere her på Computerworld.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.