Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Open source-direktør: Fjender er ude efter mig

It-direktør med mange open source-jern i ilden har givet efter i strid om firmanavn, men han føler sig forfulgt af fjender. Læs her hvorfor.

Læs også: Omstridt it-direktør slipper firmanavn efter strid

It-direktør Erik Gravgaard fra Q4 Web A/S (tidligere Bellcom) forklarer nu, hvordan han opfatter striden om et firmanavn, der ifølge direktør Jørgen Skifter fra selskabet Bellcom Open Source ApS har stået på i årevis.

Men ifølge Erik Gravgaard har der øjensynligt ikke været nogen større strid.

Bellcom Open Source ApS har i en aftale, hvor selskabet fik overdraget de væsentlige dele af Bellcom's drift og hosting-aktiviteter, fået overdraget retten til at benytte navnet Bellcom, forklarer Erik Gravgaard i en mail til Computerworld.

"Sælger af denne ret var selskabet Bellcom A/S, der over nogle år har villet udfase navnet," lyder det fra Erik Gravgaard.

Han oplyser, at Bellcom A/S blev stiftet den 1. november 2004 og Bellcom Open Source ApS den 13. maj 2009 fik registreret varemærket Bellcom.
 
Drøftelser om navnet
Mellem Bellcom Open Source ApS og Bellcom A/S har der i årene efter salget været drøftelser om navnet."

"Og i disse drøftelser har Bellcom A/S tilbudt at Bellcom A/S ville udfase sit navn for til sidst at helt at overgå til et andet navn," skriver it-direktøren.

Derfor har Erik Gravgaard for nylig sluppet navnet helt, forklarer han i mailen.

"Således har binavnet til selskabet Bellcom A/S, Q4 Web A/S, været benyttet i nogen tid, og for nylig blev navneændringen fra Bellcom A/S til Q4 Web A/S i fuld forståelse mellem Bellcom Open Source ApS og Bellcom A/S, gennemført," skriver it-direktøren i mailen i slutningen af april.

Også forvirringen omkring et andet af Erik Gravgaards selskaber har han en forklaring på. 

Ticbell Europe ApS står tilmeldt branchekoden "Detailhandel med spil og legetøj" i erhvervsdatabasen biq. 

"Det er en fejl. Enten af os eller hos biq. Det (selskabet, red) er en it-virksomhed. Det skal rettes," har han sagt i et tidligere interview med Computerworld.

Bunke af omstridte sager

Endelig fortæller direktøren også om de mange omstridte sager, som han har været involveret i - blandt andet en politianmeldelse.

Har du været uheldig?

"Uheldig? Det kan du godt kalde det. Men altså jeg kan jo politianmelde dig. Og det vil jo være sandt," siger Erik Gravgaard og hentyder til, at alle i princippet kan politianmeldelse.  

Direktøren forklarer om en ældre sag fra open source-foreningen DKUUG, hvor han selv blev politianmeldt. Han fortæller, at der ikke skete yderligere.

"Sagen er den, at politiet måtte grave den anmeldelse langt ned, for der var ikke noget i den på trods af, at DKUUG ovenikøbet havde bekostet 800.000 kroner i en såkaldt revisionsrapport, der skulle svine mig til," fortæller Erik Gravgaard til Computerworld.

Han forklarer, at sagen udsprang af, at han blev uenig med medlemmer fra foreningen, der siden ville ham ondt.
"Når man på foreningsplan bliver uenig med nogle mennesker, der er fuldstændig skruppelløse, så kan man komme ud for hvad som helst."

"Det var, hvad jeg kom ud for," siger han i dag.

Lån til Henriette Kjær og Erik Skov

Også en sag, hvor Doss, en open source-forening som Erik Gravgaard er tilknyttet, lånte penge ud til de senere så omtalte Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen påkaldte sig opmærksomhed.

Men historien siger intet om, at Erik Gravgaard på nogen måde skulle have gjort noget forkert, påpeger han.

"Doss havde nogle midler, som man ønskede at placere aktivt, og det gjorde man så i nogle pantebreve - it-pantebreve - det gjorde man så blandt andet hos Henriette Kjær," fortæller direktøren.

Det kunne være hos stort set hvem som helst, hvis de havde noget at give sikkerhed i, som man turde stole på og en rente, der var rimelig interessant, forklarer han.

"Pantebrevene blev indfriet, og Doss fik sine penge igen med en pæn rente," husker Erik Gravgaard.

"Sådan er det, hvis man har fjender"

Af nyere dato er Erik Gravgaard's navn blevet nævnt i forbindelse med blandt andet tilbud om nogle olie-investeringer, der angiveligt skulle love lige lovligt meget.

Men heller ikke den sag er der fugls føde på, mener Erik Gravgaard.

"Sagen blev overdraget til politiet. Og jeg har ikke hørt fra dem siden," fortæller Erik Gravgaard. 

"Der har jeg heller ikke gjort noget forkert," bedyrer it-direktøren.

Afslutningsvis peger han på, at sagerne kommer frem, fordi nogle fjender vil skade ham.

"Sådan er det, hvis man har fjender. Eller nogle der vil skade en," siger Erik Gravgaard.

Læs også: Omstridt it-direktør slipper firmanavn efter strid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.