Artikel top billede

It-direktør opgiver firmanavn efter årelang ballade

Open source-direktør, der har en stribe uheldige sager bag sig, giver op efter årelang strid om firmanavn.

Direktør Erik Gravgaard har valgt at ændre navnet på sit it-firma efter en strid, der har stået på i årevis.

Tidligere hed Erik Gravgaards firma Bellcom, og nu hedder det Q4 Web A/S. 

Ifølge Jørn Skifter Andersen fra firmaet Bellcom Open Source ApS, er det nemlig ham, der har retten til navnet Bellcom.

Det har han haft siden 2006, hvor han købte alle værdier ud af selskabet Bellcom.

Han  har ved flere lejligheder siden gjort Erik Gravgaard opmærksom på det, men hidtil uden held, forklarer Jørn Skifter Andersen til Computerworld.

"Jeg var meget irriteret over hans (Erik Gravgaards, red.) fortsatte brug af Bellcom som firmanavn i andre sammenhænge."

"For han var også informeret om, at vi har varemærkebeskyttelse på navnet, samt at han ikke må bruge det," siger Jørn Skifter Andersen.

Først nu skred i sagerne

Eksempelvis er navnet blevet brugt uretmæssigt i forbindelse med et Danida-projekt med open source e-læring i Nicaragua, som Erik Gravgaards firma er med i.
 
Ligesom der i regnskaber fra Erik Gravgaards selskab afleveret til Erhvervsstyrelsen helt frem til juni 2011 bruges navnet Bellcom, der i dag slet og ret hedder Q4 Web.

Navneskiftet er sket efter Jørn Skifter Andersen igen gjorde Erik Gravgaard opmærksom på forholdene omkring retten til navnet for nogle uger siden, hvor der så er sket et skred i sagerne, forklarer Jørn Skifter Andersen.

Mange års sværdslag

I øvrigt undrer Jørn Skifter Andersen sig en smule over, hvorfor der først sker skred i sagerne nu efter mange "års sværdslag." 

Faktum er imidlertid, at Erik Gravgaard nu har ændret firmanavnet, så Bellcom-navnet ikke længere bruges.

Samtidig vil Jørn Skifter Andersen bede Erik Gravgaard om at få ændret navnet på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor der fortsat står Bellcom.

I øvrigt har Erik Gravgaard igennem årene været forfulgt af en stribe uheldige sager.

Open Source-direktør og uheldige sager

Erik Gravgaards firma Q4 Web har indgået et samarbejde med det nicaraguanske TI Consultores og sammen startet Ticbell.com, hvor det fremgår, at Ticbell s.a. og Ticbell Europe ApS er navnene på firmaerne direkte koblet på det omtalte Danida-projekt.

Ser man nærmere på Ticbell Europe ApS, står dette selskab imidlertid i erhvervsdatabasen Biq opført under branchekoden: "476500: Detailhandel med spil og legetøj".

Omsætningen for Ticbell Europe ApS var i 2008 22.000 kroner, men er ikke siden blevet oplyst.

Faktisk går netop open source igen i mange aktiviteter tilknyttet den aktive it-direktør, Erik Gravgaard.

Eksempelvis bærer en open source-forening, som Erik Gravgaard også er tilknyttet, navnet Doss.

På foreningens hjemmeside var tidligere beskrivelser af Doss' aktiviteter i netop Nigaragua, hvor Danida-projektet foregik. Men de er nu fjernet. 

Erik Gravgaard ønsker ikke at røbe navnene på medlemmerne af foreningen og fortæller, at foreningens projekt intet har med Danida-projektet i samme land at gøre.

Læs mere om Danida-projektet her.

Navn dukker op forskellige steder

Erik Gravgaard er cand. jur. fra Københavns Universitet og har igennem årene været kædet sammen med en række mere eller mindre uheldige episoder.

I it-sammenhænge blev han politianmeldt efter ballade hos DKUUG for en del år siden.

Og det føromtalte Doss har på et tidspunkt lånt penge ud til de i anden sammenhæng nok så omtalte Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen.

Senest er Erik Gravgaard blevet hevet ind i en sag om ledige, der lokkes til at gamble med egne penge, ligesom Finanstilsynet har valgt at kigge på en sag om investeringer i olie, hvor der angiveligt blev lovet lige lovligt højt afkast.

Men nu lader det altså til, at navnestriden om Bellcom er blevet bilagt.

Du kan læse kommentar fra Erik Gravgaard senere her på Computerworld.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere