It-foreninger får pant i eks-ministers hus

It-foreningerne Dansk Unix User Group (DKUUG) og Dansk Open Source Selskab (DOSS) henter 9,75 procent i rente på lån til tidligere forbrugsminister og nuværende folketingsmedlem Henriette Kjær og hendes mand, den tidligere konservative partistrateg og konkursramte kommunikationsrådgiver Erik Skov Pedersen.

De to it-foreninger Danish Unix User Group (DKUUG) og Dansk Open Source Selskab (DOSS) lader ikke gerne pengebeholdningerne stå og lurepasse på en bankkonto.

Der skal investeres, og helst til så høj en rente som muligt.

De to foreninger har sammen købt pantebreve i folketingsmedlem Henriette Kjær (K) og hendes mand Erik Skov Pedersens villa i Gentofte til en værdi på 1,3 millioner kroner.

For ulejligheden tager foreningerne 9,75 procent i rente på de pålydende 1,3 millioner kroner.

Dobbelt-op

Det er omtrent dobbelt op i forhold til, hvad man i øjeblikket betaler for et fastforrentet boliglån hos en kreditforening.

Den høje rente må man formode, afspejler Henriette Kjær og Erik Skov Pedersens kreditværdighed blandt andet efter, at parrets dårlige og forgældede privatøkonomi har været udstillet for offentligheden i pressen.

Det betød, at Henriette Kjær trak sig som forbrugsminister i den borgerlige regering for at blive "forbrugsminister" på hjemmefronten.

Kasserer i DKUUG og formand i DOSS Erik Gravgaard afviser imidlertid, at foreningerne løber en stor risiko ved investeringerne.

- I og med vi kan sprede vores risiko, så har vi, når vi ser på vores formue betragtet, ikke nogen større risiko, siger Erik Gravgaard.

Formue ukendt

Han henviser til, at pantebrevene kun er en mindre del af en større beholdning af pantebreve, aktier og obligationer, som foreningerne ligger inde med.

Samt at der er foretaget en ejendomsmæglervurdering af sikkerheden.

- Den ejendomsmæglervurdering vi har fået er fortrolig, så det kan jeg ikke oplyse om. Men vi føler os godt tilpas med de pantebreve, vi har, siger Erik Gravgaard.

Hvor store formuerne i foreningerne er, ønsker han ikke at oplyse.

Men DKUUG fik i 1996 20 millioner i kassen på at sælge administrationen af .dk-domæner i selskabet Dknet til daværende Tele Danmark, nu TDC.

Formuen var ifølge en tidligere artikel i Computerworld med udgangen af 2000 reduceret til 14 millioner kroner, blandt andet som følge af tab på investeringer. Foreningernes regnskaber offentliggøres ikke.

I forhold til de oprindelige 20 millioner kroner i DKUUG er formuen i DOSS dog "væsentligt mindre", oplyser Erik Gravgaard.

DKUUG står blandt andet bag det årlige Linux Forum. Foreningen afholder symposier og seminarier og støtter blandt andet open source-foreninger og oversættelser af open-source programmer til dansk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?