Artikel top billede

Nu lakker det mod enden for Vista

Microsofts plagede styresystem begynder at kunne se slutningen af sit liv.

Computerworld News Service: Microsoft flytter tirsdag Windows Vista til, hvad selskabet betegner som den forlængede supportfase.

Styresystemet Vista, der har været præget af problemer fra begyndelsen og aldrig blev noget stort hit hos brugerne, forlader den såkaldte generelle supportfase i dag, tirsdag 10. april.

I et produkts forlængede supportfase leverer Microsoft fortsat sikkerhedsopdateringer til alle brugere men tilbyder kun andre rettelser - såsom til forbedring af stabilitet - til organisationer, der har indgået supportkontrakter med selskabet.

Fem år

For blot syv uger siden forlængede Microsoft i al stilhed supportperioden for forbrugerudgaverne af Windows Vista og Windows 7 med fem år for at bringe deres supportlivscyklus på linje med erhvervsudgaverne af de to styresystemer.

Indtil da havde Microsoft kun understøttet sin forbrugersoftware med sikkerhedsopdateringer i fem år frem for de 10 år, der er gældende for erhvervssoftwaren.

Den sidste store opdatering til Vista er Service Pack 2, der udkom i maj 2009.

Windows Vistas andel af alle styresystemer, der er i brug, er faldet dramatisk, siden Microsoft lancerede Windows 7 i oktober 2009.

Net Applications estimerer, at Vista nu står for kun 7,7 procent af alle anvendte styresystemer og 8,3 procent af alle anvendte Windows-styresystemer.

Vista havde sit højdepunkt i oktober 2009 med en andel på 19,1 procent, der siden da er faldet konstant.

Under fem procent

En fremskrivning af nedgangen de sidste 12 måneder viser, at Vista sandsynligvis vil falde under fem procent i januar 2013.

Det er selvfølgelig stadig muligt at anvende Vista. Overgangen fra generel til forlænget supportfase betyder ikke, at produktet bliver ubrugeligt. Microsoft udsender fortsat sikkerhedsopdateringer af Vista indtil april 2017.

Som bruger af Vista bliver det muligt at opgradere til Windows 8, når Microsofts nye styresystem kommer på markedet senere i år.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

De bedste open source-værktøjer til Windows-administratoren

Microsoft: Nu er det slut med Office XP og Vista SP1.

Microsoft-stifter: Her er det gået galt for Microsoft.

Microsoft-topchef håner: iPhone 4 er Apples Vista

Problemer: Her er Microsofts største svagheder.

Windows 7 overhaler Vista-salget.

Salget af Windows under pres: Falder og falder.

Microsoft glæder sig: Det er dejligt at XP skal dø.

Derfor bør du ikke gå direkte fra XP til Windows 8.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.