Artikel top billede

Nu kommer Microsoft Office som apps - til Symbian

Nokias Symbian-platform får efter års venten nu Microsofts Word, Excel og Powerpoint. Men samtidig er Symbian ved at blive lagt i graven.

Læs også:

Test: Her er dommen over Office til smartphonen

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

Efter års venten er Microsoft nu endelig klar med Office-pakken til Nokias Symbian-styresystem.

Microsoft satser ellers sammen med Nokia på at få Windows Phone-styresystemet udbredt mest muligt.

Samtidig har de to selskaber dog valgt at holde den ellers dødsdømte Symbian-platform kunstigt i
live.

Selvom man måske skulle tro, at det mest var i Nokias interesse, så har Microsoft altså nu færdiggjort udviklingen af Office-pakken til netop dette styresystem.

Nokia: De her apps er bare så gode
I et indlæg på Nokias blog kan man læse, at Office-applikationerne nu kan downloades til en stribe Nokia-telefoner med Symbian.

"I februar i år annoncerede vi, at OneNote, Lync 2010, Document Connection og PowerPoint Broadcast var tilgængelige til Symbian. Nu slutter Word Mobile, PowerPoint Mobile og Excel Mobile sig også til suiten af Microsoft-apps, der er bygget specielt til de nyeste Symbian-smartphones.

"Og fordi disse apps blev udviklet af Microsoft, er funktionaliteten så tæt som mulig - hvis ikke den samme - som på Microsofts Office-apps til din pc," skriver Nokia.

Nokia fremhæver, at selvom der allerede findes flere kontorpakke-løsninger til Symbian, så er Microsofts specielt velegnet, fordi den er tæt integreret med de øvrige funktioner i Nokia-telefonerne.

"Hvis du kobler disse apps med Nokia-favoritter som Nokia Drive, Nokia Maps, Nokia Public Transport og flere end 100.000 apps i Nokia Store, får du en kraftfuld smartphone i dine hænder."

Symbian dør - men ikke endnu

Indtil nu har Microsoft kun leveret Office-applikationerne til Windows Phone-systemet, men software-selskabet har annonceret, at de populære apps også vil finde vej til andre smartphone-platforme.

Indtil videre er det dog kun Windows Phone og nu Symbian, der har adgang til samtlige Office-applikationer, mens eksempelvis OneNote findes til iOS.

Nokias beslutning om at satse på Windows Phone frem for Symbian blev annonceret af den nye topchef Stephen Elop - tidligere Microsoft-direktør - i starten af 2011. 

Samtidig blev det meddelt, at Nokia ville fortsætte med at lancere Symbian-telefoner og opdatere platformen, indtil man var helt klar til at skifte til Windows Phone. 

Læs også:

Test: Her er dommen over Office til
smartphonen

Her er de gode kontorpakker til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere