Artikel top billede

Nu kommer Microsoft Office som apps - til Symbian

Nokias Symbian-platform får efter års venten nu Microsofts Word, Excel og Powerpoint. Men samtidig er Symbian ved at blive lagt i graven.

Læs også:

Test: Her er dommen over Office til smartphonen

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

Efter års venten er Microsoft nu endelig klar med Office-pakken til Nokias Symbian-styresystem.

Microsoft satser ellers sammen med Nokia på at få Windows Phone-styresystemet udbredt mest muligt.

Samtidig har de to selskaber dog valgt at holde den ellers dødsdømte Symbian-platform kunstigt i
live.

Selvom man måske skulle tro, at det mest var i Nokias interesse, så har Microsoft altså nu færdiggjort udviklingen af Office-pakken til netop dette styresystem.

Nokia: De her apps er bare så gode
I et indlæg på Nokias blog kan man læse, at Office-applikationerne nu kan downloades til en stribe Nokia-telefoner med Symbian.

"I februar i år annoncerede vi, at OneNote, Lync 2010, Document Connection og PowerPoint Broadcast var tilgængelige til Symbian. Nu slutter Word Mobile, PowerPoint Mobile og Excel Mobile sig også til suiten af Microsoft-apps, der er bygget specielt til de nyeste Symbian-smartphones.

"Og fordi disse apps blev udviklet af Microsoft, er funktionaliteten så tæt som mulig - hvis ikke den samme - som på Microsofts Office-apps til din pc," skriver Nokia.

Nokia fremhæver, at selvom der allerede findes flere kontorpakke-løsninger til Symbian, så er Microsofts specielt velegnet, fordi den er tæt integreret med de øvrige funktioner i Nokia-telefonerne.

"Hvis du kobler disse apps med Nokia-favoritter som Nokia Drive, Nokia Maps, Nokia Public Transport og flere end 100.000 apps i Nokia Store, får du en kraftfuld smartphone i dine hænder."

Symbian dør - men ikke endnu

Indtil nu har Microsoft kun leveret Office-applikationerne til Windows Phone-systemet, men software-selskabet har annonceret, at de populære apps også vil finde vej til andre smartphone-platforme.

Indtil videre er det dog kun Windows Phone og nu Symbian, der har adgang til samtlige Office-applikationer, mens eksempelvis OneNote findes til iOS.

Nokias beslutning om at satse på Windows Phone frem for Symbian blev annonceret af den nye topchef Stephen Elop - tidligere Microsoft-direktør - i starten af 2011. 

Samtidig blev det meddelt, at Nokia ville fortsætte med at lancere Symbian-telefoner og opdatere platformen, indtil man var helt klar til at skifte til Windows Phone. 

Læs også:

Test: Her er dommen over Office til
smartphonen

Her er de gode kontorpakker til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere