Artikel top billede

Nu kommer Microsoft Office som apps - til Symbian

Nokias Symbian-platform får efter års venten nu Microsofts Word, Excel og Powerpoint. Men samtidig er Symbian ved at blive lagt i graven.

Læs også:

Test: Her er dommen over Office til smartphonen

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

Efter års venten er Microsoft nu endelig klar med Office-pakken til Nokias Symbian-styresystem.

Microsoft satser ellers sammen med Nokia på at få Windows Phone-styresystemet udbredt mest muligt.

Samtidig har de to selskaber dog valgt at holde den ellers dødsdømte Symbian-platform kunstigt i
live.

Selvom man måske skulle tro, at det mest var i Nokias interesse, så har Microsoft altså nu færdiggjort udviklingen af Office-pakken til netop dette styresystem.

Nokia: De her apps er bare så gode
I et indlæg på Nokias blog kan man læse, at Office-applikationerne nu kan downloades til en stribe Nokia-telefoner med Symbian.

"I februar i år annoncerede vi, at OneNote, Lync 2010, Document Connection og PowerPoint Broadcast var tilgængelige til Symbian. Nu slutter Word Mobile, PowerPoint Mobile og Excel Mobile sig også til suiten af Microsoft-apps, der er bygget specielt til de nyeste Symbian-smartphones.

"Og fordi disse apps blev udviklet af Microsoft, er funktionaliteten så tæt som mulig - hvis ikke den samme - som på Microsofts Office-apps til din pc," skriver Nokia.

Nokia fremhæver, at selvom der allerede findes flere kontorpakke-løsninger til Symbian, så er Microsofts specielt velegnet, fordi den er tæt integreret med de øvrige funktioner i Nokia-telefonerne.

"Hvis du kobler disse apps med Nokia-favoritter som Nokia Drive, Nokia Maps, Nokia Public Transport og flere end 100.000 apps i Nokia Store, får du en kraftfuld smartphone i dine hænder."

Symbian dør - men ikke endnu

Indtil nu har Microsoft kun leveret Office-applikationerne til Windows Phone-systemet, men software-selskabet har annonceret, at de populære apps også vil finde vej til andre smartphone-platforme.

Indtil videre er det dog kun Windows Phone og nu Symbian, der har adgang til samtlige Office-applikationer, mens eksempelvis OneNote findes til iOS.

Nokias beslutning om at satse på Windows Phone frem for Symbian blev annonceret af den nye topchef Stephen Elop - tidligere Microsoft-direktør - i starten af 2011. 

Samtidig blev det meddelt, at Nokia ville fortsætte med at lancere Symbian-telefoner og opdatere platformen, indtil man var helt klar til at skifte til Windows Phone. 

Læs også:

Test: Her er dommen over Office til
smartphonen

Her er de gode kontorpakker til din smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere