Artikel top billede

Brevmodel eller alternativ - Danmark får piratlov i år

Venstre får afgørende rolle i vedtagelse af en aftale, der skal begrænse den danske piratkopiering på nettet. Ny piratlov kan allerede være på plads inden sommerferien.

Kulturministeriet forsøger lige nu at lave en ny piratlov, der skal dæmme op for ulovlige downloads af musik og film på nettet.

Det er den meget omtalte brevmodel, der er ved finde ny form og konkret indhold.

Kulturministeriet bekræfter, at der i øjeblikket bliver arbejdet på en model, der skal bekæmpe pirateri på nettet, men at det er for tidligt at melde noget konkret ud.
Brevmodellen var i januar tæt på at miste al politisk opbakning.

Det bliver ikke en fransk model

Og meget tyder på, at det ikke bliver den oprindelige hårde piratbekæmpelse med Frankrig som rollemodel, der skal indføres i Danmark. Den kontroversielle franske HADOPI-lov er ellers på det seneste blevet fremhævet som et godt middel mod pirateri. Men blandt andet Politiken har fortalt, at loven måske nok har har nedbragt antallet af piratkopieringer, men at den samtidigt ikke hjælper musik- og filmbranchen.
Den strenge franske fremgangsmåde med at true befolkningen med at få internetadgangen lukket, møder modstand hos Venstre.

"Vi er klokkeklart imod den model. Det er jo nærmest en menneskeret at have internetforbindelse, og trusler om at lukke folks internetforbindelse stemmer meget dårligt overens med, at al kommunikation med det offentlige skal foregå digitalt fra 2014," siger Michael Aastrup Jensen til DR Kultur.

Selv om Venstre ikke er i regeringen, så kan partiet få en afgørende betydning for lovens udseende. DR Kultur erfarer, at Venstre er i en nøgleposition i forhandlingerne, fordi hverken Enhedslisten, Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti vil medvirke.

Hjælp Jer selv

Michael Aastrup Jensen mener stadig, at brancherne skal hjælpe til selv ved at tilbyde mere indhold på lovlige digitale platforme som Spotify og Wimp til musik.

Desuden ser han en ide i at oprette fælles politicentre, der skal bekæmpe piratokpiering på nettet, som det blandt andet findes i Sverige.

"I Sverige har man haft succes med at samle efterforskningen af pirateri hos én enhed. Det giver flere ressourcer, og mulighed for at gå efter de store bagmænd i stedet for at jagte danskere som har downloadet et par musikalbums," siger Michael Aastrup Jensen til DR.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.