Artikel top billede

Brevmodellens skæbne er ikke beseglet endnu

Brevmodel fjernet fra musikplan - men ikke lagt i graven.

Ved en høring i går om ACTA fik nogle af deltagerne den opfattelse, at et meget omtalt middel mod ulovlig fildeling er smidt på porten.

Men rygterne om brevmodellens død er overdrevne.

Blandt andet handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr blev i går citeret for, at "brevmodellen er taget af bordet".
Men Kulturministeriet afviser, at der er taget nogen endelig politisk beslutning om brevmodellens skæbne efter en eksperthøring i januar.

Brevmodellen blev sidste år fremhævet som et godt middel til at standse ulovlig fildeling, fordi det vil betyde, at danskere skulle modtage oplysningsbreve, når der blev hentet eller delt ophavsretsbeskyttede filer på deres internetforbindelser. Modellen er siden blevet kritiseret for at være for dyr og for at være uden virkning.

Ude af musikhandlingsplan

Kulturminister Uffe Elbæk (R) sagde efter eksperthøringen, at han i samråd med regeringspartierne ville vurdere, om brevmodellen har har gang på jorden, om den skal skrottes eller genfødes i en anden form.

Kulturministeriet henviser til et §20-svar fra begyndelsen af februar, hvor ministeren svarer, at: "der vil i den nærmeste fremtid blive taget stilling til, om der skal følges op på udvalgets anbefaling af en brevmodel".

Forhandlingerne finder sted i den næste måned, så en afklaring kan findes inden sommeren.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhrs kontor præciserer over for ComON, at ministeren kun har sagt, at brevmodellen er taget af bordet i forhold til kulturministerets nyeste musikhandlingsplan, hvor modellen ikke er taget med som et redskab til at styrke det danske musikliv.

LÆS OGSÅ: Derfor er brevmodellen dødsdømt fra starten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.